Pasta Carbonara a iné cestovinové recepty

Redakcia | 13. február 2020
Pasta Carbonara a iné cestovinové recepty

Nádherná žena, herečka Sophia Loren nedá na svoje milované špagety dopustiť a dokonca ich vraj konzumuje každý deň. Jej figúre to neublížilo, tak sa zbavte mýtu, že z cestovín sa priberá a vychutnajte si všetky lákavé chute, ktoré život ponúka.

Pasta Carbonara

Suroviny:

  • 1 balenie špagiet,
  • 3 celé vajcia,
  • 2 žĺtky,
  • 200 g parmezánu,
  • 3 PL olivového oleja,
  • 2 PL masla,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 200 g pancetty alebo anglickej slaniny
  • soľ, mleté korenie, petržlenová vňať

Postup:

V mise rozmiešajte žĺtky a nastrúhaný parmezán. Podľa chuti pridajte soľ a mleté korenie. Na panvici rozohrejte olej a maslo. Pridajte roztlačený cesnak a pancettu nakrájanú na malé kocky. Opražte do chrumkava. Uvarené špagety sceďte a pridajte do panvice k cesnaku a pancette. Premiešajte a odstavte. Hneď ich zalejte vajcovo-syrovou zmesou. Premiešajte tak, aby sa špagety jemne obalili omáčkou. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.

Sú skvelé! Dobrú chuť! 
Taliani tanier po cestovinách vytrú ešte kúskom chleba, poctivá omáčka a všetky chutné ingrediencie si to zaslúžia. Ani kvapka nazmar.     

Zeleninové pappardelle

RECEPT TU:

Cestoviny s mrkvovou omáčkou ( pre našich najmenších od 7. mesiaca)

RECEPT TU:
 

Tagliatelle s domácim pestom

RECEPT TU:

Hľadáte inšpirácie na každý deň? Neviete, čo pripraviť najmenším papkáčom? Pozrite sa do našich RECEPTOV   

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: