Pasta Carbonara a iné cestovinové recepty
Nádherná žena, herečka Sophia Loren nedá na svoje milované špagety dopustiť a dokonca ich vraj konzumuje každý deň. Jej figúre to neublížilo, tak sa zbavte mýtu, že z cestovín sa priberá a vychutnajte si všetky lákavé chute, ktoré život ponúka.
Pasta Carbonara
Suroviny:
- 1 balenie špagiet,
- 3 celé vajcia,
- 2 žĺtky,
- 200 g parmezánu,
- 3 PL olivového oleja,
- 2 PL masla,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 200 g pancetty alebo anglickej slaniny
- soľ, mleté korenie, petržlenová vňať
Postup:
V mise rozmiešajte žĺtky a nastrúhaný parmezán. Podľa chuti pridajte soľ a mleté korenie. Na panvici rozohrejte olej a maslo. Pridajte roztlačený cesnak a pancettu nakrájanú na malé kocky. Opražte do chrumkava. Uvarené špagety sceďte a pridajte do panvice k cesnaku a pancette. Premiešajte a odstavte. Hneď ich zalejte vajcovo-syrovou zmesou. Premiešajte tak, aby sa špagety jemne obalili omáčkou. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
Sú skvelé! Dobrú chuť!
Taliani tanier po cestovinách vytrú ešte kúskom chleba, poctivá omáčka a všetky chutné ingrediencie si to zaslúžia. Ani kvapka nazmar.
Zeleninové pappardelle
Cestoviny s mrkvovou omáčkou ( pre našich najmenších od 7. mesiaca)
Tagliatelle s domácim pestom
Hľadáte inšpirácie na každý deň? Neviete, čo pripraviť najmenším papkáčom? Pozrite sa do našich RECEPTOV