GROMOVCI V KUCHYNI: Fantastická roláda
Tá kombinácia chutí je neskutočná. Úplne bez múky, čiže bezlepková a navyše plná prospešných látok.
Tento koláčik, teda roláda si získal absolútne moje chuťové poháriky. Keďže tu máme čoskoro deň matiek, tak môžete tento koláčik pripraviť napríklad aj pre svoju mamičku. Rovnako ho však môžete upiecť v tortovej forme ako tortičku. Tá kombinácia chutí je neskutočná. Úplne bez múky, čiže bezlepková roláda, plná prospešných látok.
GROMOVCI V KUCHYNI: Dukátové buchtičky
RECEPT na fantastickú roládu
Cesto:
- 100 g tekvicových semienok
- 120 g kryštálového cukru
- 1 pl tekvicového oleja
- 1/2 čl kypriaceho prášku
- 6 vajec
- štipka soli
Plnka:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 100 ml šľahačkovej smotany deluxe 40%
- 1/2 balíčka - Želatínový stužovač bez varenia (za studena)
- 1 vanilkový cukor
- práškový cukor podľa chuti (ja som dala cca 100g)
POSTUP
Tekvicové semienka rozmixujeme spolu s polovicou cukru na kávovom mlynčeku. Preosejeme cez sitko. Primiešame kypriaci prášok. Žĺtky vyšľaháme so zbytkom cukru do hustej peny. Pridáme tekvicový olej. Bielka vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Do žĺtkovej hmoty po častiach pridávame tekvicovú zmes a vyšľahané bielka.
Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme maslom. Vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 minút. Po upečení ihneď stočíme s papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozvinieme a stiahneme papier na pečenie.
Naplníme plnkou a zvinieme do rolády. Dáme zachladiť.
PLNKA POSTUP:
Všetky suroviny okrem želatínového stužovača spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme stužovač a poriadne premiešame.
Dobrú chuť!
Chcete sa inšpirovať aj inými receptami? Navštívte FB Gromovci v kuchyni alebo sledujte Instagram.