Chudneme bez námahy: AKO na to?

Veronika Nováková | 12. január 2019
Chudneme bez námahy: AKO na to?

Realita alebo irónia? Ak máte pevnú vôľu, tak to pôjde jednoduchšie, ale pravda je, že celkom bez námahy to naozaj nejde. Prinášame vám tipy, vyskúšané na vlastnej koži, ako bezbolestne prísť o zopár kíl a nezblázniť sa.

Každodenný pohyb

Hýbať je také prirodzené, že by ste si to mali zaradiť do denného repertoáru. Robustných popôrodných kíl sa najlepšie zbavíte dlhými prechádzkami s kočiarom, to je zaručené. Brušné partie sú však oblasť, na ktorej budete musieť zapracovať. Existujú špeciálne popôrodné cvičenia, vďaka ktorým spevníte panvové dno aj brušné svaly. A môžete si ich zacvičiť aj v pohodlí domova.

Našťastie Youtube je plný naozaj kvalitných videí, takže stačí vytiahnuť podložku, počkať kým deti zaspia a aspoň polhodinku nasledovať cviky z monitoru. Popôrodné cvičenia nájdete aj pod anglickým názvom „core“,ktoré v preklade znamená jadro alebo stred, presne tá časť tela, ktorú potrebujete posilniť. 

Ak chcete byť v dobrej kondičke, pohyb musíte zaradiť do svojho každodenného života. Ak môžete, choďte pešo kam sa len dá. Výťah pokojne ignorujte a vyšlapte si to pekne po schodoch. Vedeli ste, že momentálne je veľmi „In“ rýchla chôdza? Dokonca ju odporúčajú aj odborníci ako alternatívu behu, ktorý nemusí byť pre každého prospešný.  Skúste si nájsť každý deň polhodinku na pohyb, je úplne jedno, či to bude rýchla chôdza, posilovanie brušných svalov, beh, bicykel alebo plávanie. 

Štíhlejšia vďaka superpotravinám

Počuli ste už o superpotravinách? Sú to presne tie, ktoré dodajú telu potrebnú výživu, a postarajú sa aj o vašu celkovú krásu. Tieto aktívne potraviny sú bohaté na obsah antioxidantov, mastných kyselín omega 3, vitamínov, vlákniny a minerálov. Patria k nim napríklad losos, morské riasy, zo zeleniny špargľa, artičoky, špenát, cibuľa, cesnak a paradajky, z korenín kurkuma a zázvor, zo semiačok hlavne tie chia, sušené ovocie, a z cereálií quinoa a ovos.

Nezabudnite tiež na avokádo, jablká a lesné plody, a to najdôležitejšie, panenský olivový olej. 

chudneme bez námahy

Štíhlejšia vďaka zázračným nápojom

Voda, voda, veľa vody. Určite ste už počuli, že pohár vlažnej vody s citrónom na lačno pomáha pri chudnutí. Úplnou novinkou je však metóda „infusing“- infúzia, ktorá odporúča pripraviť si svoju vodu už večer pred spaním, nechať ju odležať v chladničke a celý deň ju potom popíjať. A aké sú ingrediencie?

Čistá neperlivá voda, aromatické bylinky, ovocie a zelenina,  prípadne zázvor, ktoré necháte odstát viac hodín (odporúča sa minimálne 6) v studenej vode. Vďaka nim budete hydratovaná, a zmiernia pocity hladu. 
Ak si želáte zoštíhľujúci nápoj, tak nakrájajte červený melón na kocky, polovicu citrónu na tenké plátky, za malú hrst lesného ovocia, lístky citrónovje trávy a borievkové bobuľky. Všetko naložte do vody a nechajte odstáť na 6 až 8 hodín. Proti celulitíde zabojujete ak si naložíte kocky ananásu a papáje s hŕstkoou šalviových lístkov a ak chcete relaxačný nápoj, tak dve marhule a za lyžičku levanduľových kvetov.

Chudnutie sa začína v myšlienkach

Chcete schudnúť, ale akosi to nejde? Viete si predstaviť, ako budete vyzerať, keď budete štíhlejšia? Užší pás, bez pneumatík, tenšie stehná? Zatvorte oči a rozjímajte. Vidíte sa v tých krásnych zelených šatách ako bohyňa? Áno, presne to ste vy, už teraz, lebo chudnutie začína práve v pozitívnych myšlienkach. A keď pri tom začleníte naše rady do vašich dní, nejaké tie výsledky sa skôr či neskôr objavia. Nechajte bokom nekonečné diéty. Len zdravý životný štýl vám zaručí štíhlosť a spokojnosť sama so sebou. 

Tipy: Stiahnite si do dvojho telefónu aplikácie, vďaka ktorým budete presne vedieť, koľko kilometrov ste ubehli, za aký čas a koľko kalórií vaše telo spálilo. Medzi tie najvyhľadávanejšie patria RunTastic alebo NikeRun. Dokonca si môžete stiahnuť vaše obľúbené pesničky, ktoré vám aplikácia bude prehrávať na základe intenzity vášho výkonu. 

 

Ak preferujete chôdzu, tak vsaďte na krokomer

Na to, aby ste začali spaľovať kalórie a následne chudnúť, potrebujete urobiť 10 tisíc krokov, čo vám zaberie približne hodinu aj dvadsať minút. Ak vás hudba dostatočne nemotivuje, nájdite si niekoho, s kým budete športovať spoločne.  

Do svojho tréningového plánu nezabudnite začleniť aj dni, keď budete relaxovať. Ba čo viac, ak môžete, hýčkajte sa a počas týchto dní zájdite na masáž či do sauny. Alebo si len tak vyložte nohy a vychutnajte si chvíľu sladkého ničnerobenia. Všetko, aj chudnutie, treba naplánovať s mierou a tak, aby ste vyplavovali hormóny šťastia a cítili sa vo svojom tele dobre.  

Ako som schudla JA!
Prečítajte si tiež:

Ako som schudla JA!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: