AUKCIA PONOŽKOVÝCH KOFOLA MAŇUŠIEK ZAČÍNA!

PR článok | 14. október 2010

Známe osobnosti pomáhajú Občianskemu združeniu Bábky v nemocnici.

Známe osobnosti pomáhajú Občianskemu združeniu Bábky v nemocnici
Bratislava, 13. október 2010 - Láska a smiech sú tí najlepší lekári. Kofola to vie a preto vďaka nej uzreli svetlo sveta Ponožkové Kofola maňušky, ktoré sa narodili, aby pomáhali druhým. Každý, kto si zakúpi pollitrovú fľašu Kofolu (Kofolu Original, Citrus alebo Bez cukru), prispieva 2 centami na Občianske združenie Bábky v nemocnici, ktoré svojimi divadielkami dokáže vyčariť úsmev na tvári a radosť v očiach detských pacientov a uľahčiť im tak pobyt v nemocniciach a liečebniach.
„Spojiť Kofolu s „dobro“ projektom, ako interne nazývame projekty určené na pomoc druhým, sme plánovali už dávnejšie. Vďaka nadviazaniu spolupráce Kofoly a Bábok v nemocnici sa narodili aj ponožkové maňušky. Sú totiž ponožky, ktoré sa hodia len na nosenie na nohách, ale sú aj také, čo nosia radosť a pomáhajú“, hovorí Tibor Ďurana, Brand Manager značky Kofola a dodáva: „Kofola stvorila malých pomocníkov, ktorí robia veľké zázraky. Ponožkové maňušky prišli na svet, aby všetkým deťom dokázali, že úsmev lieči.“
Od dnešného dňa Kofola pomáha Občianskemu združeniu Bábky v nemocnici získať finančné prostriedky na jeho podporu aj ďalšou formou. Kofola spúšťa charitatívnu on-line aukciu ponožkových maňušiek známych osobností. „Záujem o kampaň a nezištná ochota celebrít nám umožnila rozbehnúť ďalšiu možnosť ako pomôcť združeniu. Charitatívna dražba ponožkových maňušiek je dlhodobou aktivitou, bez zatiaľ stanoveného termínu ukončenia, a preto veríme, že postupne získame čo najviac maňušiek na dražbu,“ spresňuje Tibor Ďurana.
 
Žofka, Augustín, Agátka, Forrest, Lojzo a Margarétka. To sú mená prvých ponožkových novorodeniatok, ktorých rodičia sú známe osobnosti. Katka Brychtová, Braňo Bystriansky, Katka Štumpfová, Sajfa a Táňa Pauhofová s Tomášom Maštalírom pripravili svoje vlastnoručne vyrobené ponožkové ratolesti, ktoré darovali do dražby. 
On-line charitatívna aukcia prebieha na stránke www.kofolamanusky.sk, na ktorej bude každý týždeň vystavená jedna ponožková maňuška spolu so svojím „slávnym rodičom“, ktorej výťažok pôjde na aktivity OZ a  s možnosťou vidieť vždy aktuálne získanú sumu. Medzi prvými sa budú dražiť „celebritné“ maňušky, cieľom je však zapojiť do vyrobenia maňušiek pre dražbu čo najviac ľudí - či už ide o milovníkov Kofoly alebo kohokoľvek, kto chce pomôcť deťom v nemocnici - aby vyrobili vlastné ponožkové maňušky, a vďaka získaným peniazom budú rozdávať a čarovať ešte viac radosti a úsmevov na tvárach detských pacientov, a nie len to.


Známe Ponožkové maňušky:

Žofka od Katky Brychtovej
Žofka je neustále hladná a veľmi rada maškrtí, ale nikdy jej nechutí samej a preto vždy niečo deťom so sebou donesie a podelí sa s nimi.

  

 

 

Augustín od Braňa Bystrianskeho
Klaun Augustín je tak trochu frfloš, ale hneď ako sa ocitne medzi deťmi, má potrebu ich rozosmievať a rozprávať im vtip za vtipom.

 

  

 

 

Agátka od Katky Štumpfovej
Agátka je veselá blonďavá tanečnica, ktorá neobsedí ani chvíľku a povykrúca každého, kto sa okolo nej mihne.

 

 

Forrest od Sajfu
Bežec Forrest je najrýchlejší z ponožkových maňušiek. Rovnako ako jeho idol, po ktorom zdedil aj meno, sa drží osvedčeného pravidla: Keď sa dostaneš do problému, utekaj.

 

  

 

 

Margarétka a Lojzo od Táni Pauhofovej a Tomáša Maštalíra
Pretekár Lojzo má rád rýchlu jazdu a rýchle autá, no jeho najväčšou slabosťou je modelka Margarétka, ktorú miluje. Margarétka je dáma v pravom slova zmysle, bez vhodného make-upu nejde ani na krok.

 

 

Už od roku 1960 patrí  Kofola k najznámejším a súčasne najobľúbenejším tuzemským nealkoholickým kolovým nápojom. Jej základom je sirup KOFO, vyrábaný podľa originálnej receptúry. Sirup je zložený zo 14 látok prírodného charakteru, ktoré dávajú tomuto nápoju nezameniteľnú osviežujúcu chuť a charakteristickú vôňu. Na rozdiel od klasických kolových nápojov má originálna Kofola takmer o tretinu nižší obsah cukru a až o polovicu menej kofeínu. Originálne splynutie Kofoly a šťavy z citrusových plodov, svieža vôňa a prekvapujúca chuť vytvorili v roku 2004 prvú inováciu Kofoly – nápoj Kofola Citrus. Alternatívou pre spotrebiteľov, ktorí preferujú kolové nápoje bez cukru, je novinka roku 2008 – Kofola Bez cukru. Obsahuje sladidlá acesulfam, aspartam a sukralóza. Na rozdiel od bežných kolových nápojov Kofola neobsahuje kyselinu fosforečnú, ale kyselinu citrónovú.

Občianske združenie Bábky v nemocnici:
Pomáhame deťom, aby sa opäť smiali. Hráme s deťmi a pre deti.
Na Slovensku je na detských oddeleniach nemocníc ročne hospitalizovaných takmer stotisíc deti, ktoré sú často dlhodobo pripútané na lôžko. Každý dospelý veľmi dobre vie, ako je aj pre neho pobyt v nemocnici psychicky náročný. Pracovníci sú natoľko vyťažení, že nemajú možnosť sa pacientom venovať individuálne. Bolesť a odlúčenie od rodiny tak na detských pacientov pôsobí dvojnásobne. Malé deti sa často nudia, cnie sa im a veľmi intenzívne prežívajú stiesnené pocity spojené s chorobou a odlúčením od rodiny. Poslaním občianskeho združenia Bábky v nemocnici je preto snaha detským pacientom ich pobyt v nemocniciach čo najviac spríjemniť prostredníctvom špeciálnych divadelných predstavení, hier, básničiek a piesní.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: