Akú pleť majú Slovenky?

Redakcia | 11. jún 2017
Akú pleť majú Slovenky?

Starostlivosť o pleť je výsadou žien. Každá z nás ju chce mať čistú, krásnu a mladú. Akú pleť máme my, Slovenky?

U žien prevláda suchá pokožka

50 % z nás má pleť dehydrovanú až suchú, 33 % zmiešanú, 10 % mastnú a len 7 % normálnu a bezproblémovú.

Krémovanie je súčasťou každodennej rutiny mnohých z nás. Vedeli ste však, že existuje niekoľko štýlov krémovania?

Celonárodná anketa, do ktorej sa zapojilo viac ako 3 000 žien, priniesla zaujímavé výsledky, ktoré prezrádzajú viac o ženách a ich tajných rituáloch. Do ktorej skupiny by ste sa zaradili vy?

Prečítajte si: Žena doma: Baby, nestarnime!

Existuje niekoľko štýlov krémovania. Ktorý používate vy?

„Šprintérka“ je realistka, ktorá v návale povinností a ranného zhonu berie krémovanie ako rutinu. Tvár, brucho, nohy. Jednou rukou krémuje a druhou rukou sa načahuje za rannou kávou. Až 64 % žien sa našlo práve v tomto štýle.

Ráno môže byť aj pomalé a príjemné, jemná vôňa krému prebudí všetky zmysly a krúživé pohyby prstov po tvári a tele vytvoria ochrannú auru krému, ktorá sprevádza svoju nositeľku po celý deň. Práve takto si predstavuje krémovanie „jogínka“, avšak len 13 % z nás si dokáže tento ranný rituál aj skutočne vychutnať.

Krémovanie je hrou a nie je len nutnou povinnosťou. Štyri bodky na ruku, srdiečko na brucho a dve bodky na tvár. „Kreslička“ je inovatívna a kreatívna a 13 % žien vie, že ráno môže byť aj plné nápadov.

Hoci je ich málo, krémovanie si vedia vychutnať. Pozrieť sa do zrkadla s pocitom, že ste krásna aj priamo po prebudení, naladí vašu myseľ pozitívne na celý deň.

Kráse však treba venovať aj čas a „koketa“ to vie. Krásna a jemná pokožka je poklad, o ktorý sa treba starať a  dôkladné krémovanie je to najmenej, čo pre ňu môžeme spraviť.

Len 10 % žien si však uvedomuje, aké dôležité je užiť si chvíle, ktoré patria iba nám. Každá máme svoj jedinečný štýl, najdôležitejšie je však dokonale poznať svoju pleť a dopriať jej potrebnú starostlivosť v podobe kvalitného krému a pár minút, ktoré patria len a len nám.

Prečítajte si: Tipy, domáce recepty a návody pre starostlivosť o suchú pleť

Prečítajte si: Zatočte s vráskami!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: