Ako sa dnes máš, mama?

Marika Koscelníková | 16. november 2022
Ako sa dnes máš, mama

Položil ti niekto túto otázku?

Ako sa dnes máš, mama?

Viem, máš za sebou náročnú noc. Dieťatko sa nepokojne prehadzovalo, možno malo aj horúčku, alebo nočné desy, možno sa budilo na tvoj tichý pohyb, keď si sa chcela presunúť na svoju stranu postele. 

Viem, ešte si neraňajkovala. Bolo potrebné uvariť staršiemu dieťaťu čaj a pripraviť raňajky. Bábätko na rukách, nepokojné a umrnčané. Tak rada by si si vypila svoju kávu a umyla zuby... možno neskôr. 

Viem, chcela by si si zdriemnuť, ale maličké spinká len v kočíku a tak sa nachystáš a dve hodiny mrzneš na prechádzke. Je ti trochu lepšie na čerstvom vzduchu, ale bez rukavíc aj zima. Nestihla si ich nájsť, kým si bábätko pripravila na kočíkovanie. 

Viem, tá detská mrkvová kaša ti na obed nestačí, ale nič iné si si nepripravila. Dáš si ju s rohlíkom a túžiš si zdriemnuť aspoň na chvíľu.

Viem, si unavená, mama...

Tvoj deň je jeden ako druhý, prispôsobený deťom. Vieš, že je to potrebné, že sú na tebe závislé a ty sa o ne postaráš, popritom navaríš, upraceš, pofúkaš im boľačky. Si dobrá mama. Ale sú dni, keď cítiš, že nie si vo svojej koži a aj sa hneváš, aj plačeš, aj si túliš zároveň hlávku bábätka k sebe a dávaš mu najviac, čo más. Toľko, koľko máš.

Vieš, čo by bolo fajn?

Aby si aj tvoju hlávku niekto pritúlil a dal ti najviac, čo má. Tvoj muž, tvoje deti, tvoja kamarátka, mama... Vtedy budeš vedieť, že si veľmi dôležitá a milovaná.

Ako sa dnes máš, mama? Posielam ti objatie. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: