9 predsavzatí pre šťastnejšiu mamu

Redakcia | 25. august 2023
9 predsavzatí pre šťastnejšiu mamu

S týmito mantrami sa budete cítiť lepšie nielen v pozícii mamy, ale aj ženy. Tak sa zhlboka nadýchnite a opakujte po mne!

1. Každý deň sa budem snažiť byť  trpezlivejšia.

Byť mamou nie je prechádzka ružovou záhradou. Každý deň prichádzajú deti s novými výzvami a testami trpezlivosti. Predsavzať si, že budete viac trpezlivá, môže znamenať lepšiu komunikáciu s deťmi a pokojnejší domov.

2. Budem aktívne podporovať záujmy a sny svojich detí.

 Je dôležité, aby deti cítili, že  mama podporuje ich záujmy a túžby. To neznamená, že musíte byť vždy nadšená zo všetkého, čo robia, ale je dôležité ukázať im, že ich podporujete a uznávate ich sny aj úsilie.

3. Urobím si čas pre seba, aby som sa mohla cítiť sama sebou.

 Materstvo môže byť veľmi náročné a vyčerpávajúce, a preto je dôležité, aby ste si našli čas len pre seba. Veľmi vhodné je cvičenie, aj keď iba pár minút denne alebo svižná vychádzka. Môže to byť aj pohárik čaju, či pár minút ticha pred spaním.

4. Doprajem si dostatok odpočinku, aby som bola zdravá a šťastná.

 Zdravie a pohoda sú dôležité nielen pre vás, ale aj pre vaše deti. Snažte sa o dostatok spánku a odpočinku, aby ste boli zdravá a plná energie.

5. Budem pre svoje deti príkladom a naučím ich hodnotám, ktoré považujem za dôležité.

 Vaše deti sa od vás učia o svete okolo nich a o tom, akými ľuďmi by sa mali stať. Učiť ich hodnotám, ktoré považujete za dôležité, im pomôžete vybudovať pevný základ pre ich budúci život.

5. Naučím sa hovoriť "nie" bez pocitu viny.

Väčšina žien sa cíti vinnými, keď musia povedať "nie", najmä keď ide o ich deti. Ale je dôležité si uvedomiť, že nemôžete byť všade a robiť všetko. Učiť sa hovoriť "nie" vám môže pomôcť lepšie zvládať stres a udržať si zdravé hranice.

6. Každý deň si nájdem dôvod na smiech.

 Smiech je skvelý liek a dokáže zlepšiť váš deň. Snaha o nájdenie  humoru v každodenných situáciách vám pomôže zlepšiť  náladu a prispieť k šťastnejšiemu domovu.

7.  Budem pracovať na zlepšení komunikácie so svojím partnerom.

Komunikácia je kľúčová pre každý vzťah. Pracujte na tom, aby ste s partnerom komunikovali otvorenejšie a úprimnejšie, aby ste zlepšili svoj vzťah a utvorili stabilnejšie prostredie pre vaše deti.

8. Budem si vychutnávať malé okamihy.

Nie sú to vždy veľké príležitosti a slávnostné okamihy, ktoré budú tými najcennejšími v našich spomienkach. Mnohokrát sú to tie tiché, každodenné chvíle, ktoré zanechávajú trvalý dojem. Spoločný smiech nad komickou situáciou, zdieľanie radosti z prvej nezávislej úlohy dieťaťa, alebo len tiché objímanie po náročnom dni. Urobte si predsavzatie, že si budete vychutnávať tieto drobné chvíle šťastia a radosti.

9. Budem si pripomínať, ako som vďačná.

Aj v stresových a náročných dňoch sa snažte nájsť veci, za ktoré môžete byť vďačná. Nie všetky dni sú dobré, ale vždy sa v nich niečo dobré nájde. Môže to byť úsmev vašej dcéry, nové slovko, ktoré sa váš syn naučil, alebo len skutočnosť, že máte strechu nad hlavou a zdravé deti. Praktizovanie vďačnosti môže pomôcť vylepšiť vaše celkové emocionálne zdravie a pomôže vám zachovať pozitívny pohľad na život aj v tých najťažších chvíľach.
Už ste pripravená na nadchádzajúci školský rok so všetkými jeho výzvami , starosťami aj radosťami? Majte na pamäti týchto 9 predsavzatí a budete sa cítiť silnejšia a pripravená na všetko, čo vás čaká.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: