Mamičky i budúce mamičky, v lete si nezabúdajte dopĺňať tekutiny, ako aj minerály. Pite, pite, pite... Včas!

PR článok | 25. júl 2024
Mamičky i budúce mamičky, v lete si nezabúdajte dopĺňať tekutiny, ako aj minerály. Pite, pite, pite... Včas!

Zase je vonku teplo, horúco, nedýchateľne! V takomto počasí badáme zvýšené potenie, nepokoj, nervozitu... Bežne si cez deň dopĺňame tekutiny, keď pociťujeme smäd. V lete, pri teplotách nad 30 °C, sa pocit smädu často dostaví neskôr, čo môže byť pre nás životu nebezpečné. Zvyčajne pijeme dva až štyri razy denne. Teraz však musíme príjem vody zvýšiť aj dvojnásobne a rozdeliť ho rovnomerne počas celého dňa!

Lekári upozorňujú, že naše telo musí mať neustále zabezpečený vyvážený obsah tekutín, zvlášť v extrémnych podmienkach, inak nám hrozí kolaps! Najskôr krútenie hlavy, závraty, nevoľnosť, neskôr slabosť, ktorá môže vyústiť až do bezvedomia! Pozor, aj úplne nevinné pohyby, napr. keď sa prudko vystrieme z predklonu pri zaväzovaní šnúrok na topánkach alebo zodvihneme nejaký predmet zo zeme, môžu spôsobiť závrat až náš náhly pád. 

Doplnenie minerálov

V extrémnych podmienkach telu nepostačuje len dopĺňanie tekutín, je potrebné dodať mu aj minerály, predovšetkým horčík (magnézium) a draslík (kálium), ktoré napomáhajú udržať vodu v organizme. V lete nám, kvôli zvýšenému poteniu, chýbajú najčastejšie. Pre hospodárenie s vodou v tele je rovnako dôležitý i sodík (nátrium), ale keďže tento minerál každodenne prijímame vo forme kuchynskej soli, náš organizmus s ním zväčša problém nemá. Doplniť si zásoby horčíka a draslíka nám účinne pomôžu minerálne vody, alebo ešte spoľahlivejšie, doplnky výživy v dobre vstrebateľnej organickej forme

 

Je potrebné užívať ich 1 až 2-krát denne, napríklad horčík v dávke 250 mg a draslík v dávke 50 – 100 mg. Pozor, dávky horčíka vyššie ako 1 000 mg, nám môžu spôsobiť tráviace ťažkosti sprevádzané hnačkami! Preto je potrebné používať prípravky s horčíkom (a rovnako i draslíkom) viazaným v organickej forme,  ktorá zabezpečuje ich vysokú využiteľnosť, ako aj nízke vedľajšie účinky. Takými sú aj prípravky Magnesium Jamieson 250 mg v tabletách  alebo 500 mg v kombinácii s vitamínom D3, a tiež Draslík (Potassium) Jamieson v dávke 50 mg v tabletách a 100 mg v tabletách s postupným uvoľňovaním.  Patentovanou technológiou ich vo svojich laboratóriách pripravuje kanadská firma Jamieson.  

Dostupné sú v lekárňach, aj v rôznych kombináciách s ďalšími vitamínmi, minerálmi a stopovými prvkami, napr. magnézium s vitamínom B6, vápnikom, či zinkom.

Viac info na www.jamieson.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: