Inkontinencia - problém, ktorý má riešenie

PR | 20. február 2024
incovenal

Stretávajú sa s ňou ženy po pôrode, aj tie, ktoré trpia nadváhou. Býva súčasťou tehotenstva, prechodu alebo aj dôsledkom častých zápalov močových ciest. Inkontinencia. Intímny problém, ktorý má riešenie.

Únik moču nie je ojedinelým problém a aj keď sú jeho príčiny rôzne, liečba je dostupná v rôznych variantoch v závislosti od závažnosti problému – inkontinenciu môžeme riešiť konzervatívne, medikamentózne či chirurgicky. O najvhodnejšej možnosti sa poraďte so svojím lekárom. 

Rizikové faktory vzniku inkontinencie

Tehotenstvo a pôrod dokážu naše telo výrazne zmeniť a my dúfame, že tých negatívnych zmien bude čo najmenej. Jednou z nich je aj močová inkontinencia, ktorá trápi mnoho žien.

Talianska štúdia (ext. zdroj štúdia) sledovala 8 410 žien od prvého trimestra tehotenstva až do jedného roka po pôrode. Inkontinenciou trpelo 4,4 % žien počas prvého trimestra a 23,7 % počas tretieho trimestra. Tri mesiace po pôrode sa s inkontinenciu moču potýkalo 15,6 % mamičiek a po roku 12,4 %. Častejšie postihovalo ženy s vyšším vekom, nadváhou či obezitou a nezamestnané ženy.

Medzi ďalšie faktory patrilo rizikové tehotenstvo a diskomfort počas tehotenstva. Rovnaký dopad mohli mať ženy, ktoré kvôli dlhým čakacím dobám absolvovali oneskorene prehliadky počas tehotenstva a taktiež rodičky s plánovaným tehotenstvom. Cisársky rez znižoval riziko inkontinencie, naopak, spontánne natrhnutia, nástrihy hrádze a pôrody detí s vyššou pôrodnou hmotnosťou ho zvyšovali. Dobrou správou je, že cvičenia panvového dna počas tehotenstva mali voči inkontinenciu ochrannú formu.

Inkontinencia - čo pomáha? 

Pri miernych príznakoch pomôže aj úprava životosprávy, telesnej hmotnosti (v prípade obéznych žien) či cvičenie panvového dna (Kegelove cviky). Toto cvičenie je skvelou metódou liečby žien so stresovou inkontinenciou, ktorá sa objavuje počas tehotenstva alebo po pôrode v dôsledku oslabenia panvových svalov. Cviky posilňujú a naťahujú panvové svaly, aby boli pružnejšie.

Rizikovým faktorom stresovej inkontinencie je počet pôrodov, obezita, fajčenie, dokonca genetická predispozícia alebo aj ťažká fyzická práca. Vznik urgentnej inkontinencie spôsobujú zápaly močového mechúra, gynekologické operácie, operácie chrbtice, cukrovka, ale aj práca v chladnom a vlhkom prostredí. 

Medikamentózna liečba je veľmi účinná a po konzultácii s ošetrujúcim lekárom umožňuje správne doplniť alebo utlmiť činnosť dolných močových ciest. 

INCOVENAL pomáha pri inkontinencii

Na trhu sú dostupné rôzne výživové doplnky, ktoré pomôžu zmierniť vaše nepríjemnosti. Výživový doplnok INCOVENAL  sú nehormonálne tablety s obsahom CELcomplexu® (extrakt zo semien tekvice obyčajnej Cucurbita pepo, extrakt vňate prasličky roľnej Equisetum arvense, extrakt zo semien ľanu siateho Linum usitatissimum), vitamínom D3, horčíkom a vitamínom C. Ľan siaty, ktorý je významnou zložkou CEL complexu prispieva k posilneniu svalov panvového dna, ktorých oslabenie je častou príčinou nedobrovoľného úniku moču. Môže byť vašou voľbou.

Tento výživový doplnok je vyrobený na Slovensku zo slovenských surovín v GMP kvalite.

INCOVENAL® COMFORT je účinné a bezpečné riešenie, ktoré vedie k znižovaniu nehôd spojených s únikom moču a nutkaním na močenie.

Ľan siaty prispieva k posilneniu svalov panvového dna, k pohodliu počas menopauzy a zlepšuje jej symptómy. Horčík prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému a svalov. Vitamín D prispieva k udržaniu správneho fungovania svalov. Vitamín C prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému a ochrane buniek pred oxidačným stresom.

incovenal

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: