Vianočné variácie: Prípravy na Vianoce s deťmi

Redakcia | 15. december 2023
Vianočné variácie: Prípravy na Vianoce s deťmi

Prípravy na Vianoce sú v mnohých rodinách rovnako dôležité ako samotné sviatky. Zapojenie detí do týchto príprav môže byť nielen zábavné, ale vytvára krásne spomienky. Či už ide o pečenie vianočných pochúťok, zdobenie domova, alebo vytváranie vianočných vôní.

Vianočné prípravy ponúkajú jedinečnú príležitosť na posilnenie rodinných väzieb a na vytvorenie nezabudnuteľných chvíľ. Tak nepremárnite túto príležitosť a pripravte sa spoločne na sviatky. 

Pečenie s deťmi

Pečenie vianočných sladkostí je jednou z najmilovanejších aktivít. Deti milujú miešanie cesta, formovanie sušienok a, samozrejme, zdobenie. Vytvorte si rodinnú tradíciu pečenia určitých receptov každý rok. Nezabudnite vyskúšať aj nové recepty, aby ste rozšírili svoj vianočný repertoár.

Medvedie labky, medovníky, vanilkové rožky, alebo aj moderné vegánske a bezlepkové variácie - možností je neúrekom. Nechajte deti zapojiť sa do prípravy - nech už ide o miešanie cesta alebo vyberanie formičiek na sušienky - a užívajte si spoločne výsledok. Pečenie vianočných koláčov, sušienok a perníkov prirodzene rozvonia váš domov a výsledok je viac ako chutný!

Zdobenie domova

Zdobenie domu a vianočného stromčeka je ďalšou aktivitou, pri ktorej môžu deti plne rozvinúť svoju kreativitu. Vyberte si tému alebo farebnú schému a nechajte deti pomáhať pri výbere ozdôb. Môžete tiež vytvoriť vlastné ozdoby z papiera, prírodných materiálov alebo recyklovaných predmetov. Tento spoločný čas môže byť ideálny na rozprávanie rodinných príbehov a vytváranie nových tradícií.

Vianočné variácie: Prípravy na Vianoce s deťmi

Vianočné vône

Vianoce sú spojené nielen s krásnymi výzdobami, ale aj s charakteristickými vôňami. Spolu s deťmi môžete vytvárať domáce vône, ako sú pomarančové šupky s klinčekmi, vianočné sviečky, alebo varené víno (pre dospelých). Vôňa pečených sušienok, škorice, vanilky a jedľových vetvičiek vytvára nezameniteľnú atmosféru a navodzuje pocit tepla a pohody.


TIP: Vytvorte si vlastné potpourri z sušených pomarančových škrupín, škoricových paličiek, sušených jabĺk a klinčekov. Môžete pridať aj pár kvapiek esenciálneho oleja pre zvýraznenie vône. Potpourri vyzerá krásne a rozvonia váš domov Vianocami. 

Prípravy na Vianoce sú ideálnym časom na to, aby ste sa spojili s deťmi a spoločne si užili čaro sviatkov. Či už ide o pečenie, zdobenie, alebo vytváranie vianočných vôní, každá z týchto aktivít ponúka možnosť naučiť deti o tradíciách, rozvíjať ich kreativitu a vytvoriť nezabudnuteľné spomienky. Tento rok si vychutnajte každý moment príprav a vytvorte si vlastné rodinné tradície, ktoré budú pretrvávať roky.

Toto sa vám z dm drogerie markt môže zísť

  • Profissimo silikónové formy, 12 ks
    Silikónové formy na muffiny 2 v 1 sú ideálne na pečenie muffinov, tortičiek a tartaletiek. Formy je možné použiť aj na zmrzlinu a iné dezerty. Vďaka extra vysokému okraju zmes nepreteká - cesto na muffiny tak drží tvar. Formičky z ohybného, teplu odolného silikónu majú navyše nepriľnavý efekt, pečenie je možné bez vymastenia, cesto sa nelepí a drží tvar. Vhodné do umývačky riadu aj do mikrovlnnej rúry. 
  • Profissimo vonná súprava, 90 ml
    S vôňou jablka a škorice navodí príjemnú atmosféru a vôňu v domácnosti po celé týždne. Difuzér s papierovými tyčinkami naplní miestnosť príjemnou korenisto - ovocnou vôňou. Nové zloženie na báze vody poskytuje upokojujúci zážitok z vône. Intenzitu môžete regulovať podľa vlastného želania: čím viac tyčiniek použijete, tým intenzívnejšia bude vôňa. Doba výdrže závisí od veľkosti miestnosti. 
  • dmBio vanilkový cukor, 4 x 8 g
    Vanilkový cukor Bourbon je vyrobený z trstinového cukru a pravej Bourbon vanilky v bio kvalite. Kombinácia hnedého trstinového cukru s 8 % mletej Bourbon vanilky z Madagaskaru dodáva dezertom, drobnému pečivu, koláčom, ale aj ovocným pokrmom jemnú sladkastú arómu. Sladké omáčky, dezerty a koláče budú vďaka jemne aromatickej vanilkovej chuti lahodnejšie. 
  • dmBio kakaové nibsy, 200 g
    Kakaové nibsy sú vyrobené z kakaových bôbov. Plody niekoľko dní kvasia, fermentáciou sa mení ich farba z pôvodne žltej na čokoládovo - hnedú a rozvíja sa ich jedinečná, jemne horkastá chuť. Kakaové nibsy sa dajú použiť mnohými spôsobmi: v ovsených vločkách, v miske s bobuľami açai alebo na pečenie koláčikov či muffinov. 
  • dmBio kakaový prášok, 125 g
    Je vyrobený z najjemnejších kakaových bôbov, ktoré sú starostlivo vyberané podľa prísnych kritérií na kvalitu. Kakaový prášok, mierne zbavený tuku, sa vyznačuje vyšším obsahom kakaového masla a intenzívnou čokoládovou chuťou. Je ideálny na pečenie koláčov, muffinov a sušienok. Plná, jemne trpká chuť a výrazná farba zaručujú dokonalý výsledok pri pečení torty, muffinov a sušienok. Vhodný aj na prípravu chutných nápojov a dezertov. 

Vianočné variácie: Prípravy na Vianoce s deťmi

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: