Sme výnimočné deti

Redakcia | 22. máj 2014

Výstava portrétov  zdravotne znevýhodnených detí.

Výstavu portrétov zdravotne hendikepovaných školákov s názvom „Sme výnimočné deti“ zorganizuje OZ Usmej sa na mňa od 19. mája do 2. júna 2014 v Auparku Košice. Hlavným posolstvom výstavy je poukázať, že hendikepované deti sa nelíšia od zdravých v svojich snoch a plánoch. Potrebujú len väčšiu starostlivosť a akceptáciu okolia. Výstava vznikla pri príležitosti 10. výročia činnosti občianskeho združenia v spolupráci s OC Aupark. Autorkou fotografií je študentka Júlia Zorkovská. Vernisáž výstavy bude 19. 5. o 17,00 hod.

Zdravotne znevýhodnené deti sú krásne – zvonku i zvnútra. Sú plné lásky a hoci si vyžadujú viac pozornosti, lásku vedia vracať dvojnásobne. „Výstavou by sme chceli dosiahnuť, aby ich zdraví ľudia nepovažovali za obete osudu a neľutovali ich. Potrebujú iba pomoc, aby sa mohli bez problémov a obmedzení vzdelávať, venovať svojim záľubám, rozvíjať nadanie a napĺňať svoje sny“, povedala Erika Bočeková, predsedníčka občianskeho združenia Usmej sa na mňa.

„Na týchto fotografiách , ktoré vznikli v špeciálnom letnom tábore OZ Usmej sa na mňa, zachytila naša dobrovoľníčka Júlia Zorkovská  krásu výnimočných detí.  Nedalo nám nepodeliť sa s nimi so širokou verejnosťou“, zdôvodňuje impulz výstavy Dagmar Kočiová, členka predsedníctva OZ. „Šťastie a chuť žiť, ktorá sála z týchto portrétov, je nákazlivá a preto by sme chceli z výstavy urobiť putovnú“, dodala Dagmar Kočiová.

Poslaním občianskeho združenia Usmej sa na mňa je vnášať radosť do duší zdravotne postihnutých detí a mládeže a žiakov s inými poruchami, pomáhať im pri vzdelávaní, mimoškolskej činnosti a začleňovaní sa do bežného života. Zároveň podáva pomocnú ruku rodičom, informovaním verejnosti láme bariéry medzi zdravými a výnimočnými. OZ Usmej sa na mňa je združenie dobrovoľníkov a svoju činnosť v prospech hendikepovaných detí a mládeže vyvíja už 10 rokov.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: