Februárovky 2006

Daša Šimeková | 31. marec 2008

Možno si pamätáte príbeh o „Februárovkách 2006“, ktorý vyšiel v augustovom čísle MAMA a ja v roku 2006.

Možno si pamätáte príbeh  o „Februárovkách 2006“,  ktorý vyšiel v augustovom čísle MAMA a ja v roku 2006. Bol o nás, vtedy viac menej virtuálnych kamarátkach, ktoré spolu začali debatovať na diskusnom internetovom fóre ešte ako tehotné s deťmi, ktoré sa mali narodiť  vo februári 2006. 

Písala som o našej veselej kope, ktorá si už medzičasom založila súkromné  diskusné fórum, o tom ako sme prežívali tehotenstvo a starosti o bábätká - veselo i vážne. Keď som písala článok, mali sme za sebou prvé  čerstvé,  celoslovenské stretnutie, ktoré dopadlo fantasticky. Tých stretnutí bolo napokon viac. V apríli tohto roku máme naplánovaný ďalší „dejchánek“, tento raz na Liptove, ktorý snáď dopadne rovnako dobre. Veď prečo by nemal?
Stretávame sa pravidelne aj v menších skupinkách,  najmä tie, čo bývajú blízko seba, Bratislavčanky a okolie,  Košičanky, baby zo stredného Slovenska... Navštevujeme sa, trávime spoločne dovolenky (zdravíme ostrov Rab ale aj ostrov Kos?). 
Veľké celoslovenské stretnutie je vlastne akási čerešnička na torte. Naši muži sa už tiež vzájomne dobre poznajú, takže si majú rovnako čo povedať.
Na túto akciu však isto nepríde jedna z nás, ktorá sa bude tešiť z čerstvo narodených dvojičiek. Ďalšia z nás by mala priviesť na svet svoje druhé bábätko práve niekedy, keď budeme spolu „klábosiť“ a dve tam prídeme už riadne „pupkane“ v 8. mesiaci?. Takže nová vlna detí sa už spustila.
Každé februárča je aj zároveň hrdým majiteľom trička „February team“, ktoré sme dali pre nich vyrobiť. Naše deti oslavovali už 2 roky. Keď si predstavíme, aké to  boli malé bezbranné uzlíčky a aké sú teraz už svojhlavé osobnosti, je to ozaj neuveriteľné. Prikladám našu fototabuľku.

Prajeme aj ostatným mamičkám, aby si aj ony našli na diskusných fórach kamarátky, ktoré zdieľajú podobné zážitky a aby sa z nich stali také kamarátky ako z nás.

 

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: