Výber plienok pre bábätko

Marianna Stanková | 27. január 2024
Výber plienok pre bábätko

Rozhodujete sa, či budete používať jednorazové plienky alebo látkové?

Aké plienky pre bábätko?

  • Istotu, že prírodu ani dieťatko nezaťažujete chémiou vám dajú práve látkové plienky. Ich obľuba v posledných rokoch medzi mamičkami narastá a, v konečnom dôsledku, pri ich používaní ušetríte. Na trhu je k dispozícii množstvo moderných látkových plienok, ktoré netreba vyvárať či žehliť.
  • Pohodlnejšie a časovo menej náročné je zvoliť jednorazové plienky. Vopred však nenakupujte množstvo veľkých balení od jednej značky. Najlepšie je vyskúšať niekoľko rôznych, pretože nie každému dieťatku vyhovuje to isté. Rovnako sa neodporúča nakupovať veľké balenia v najmenšej veľkosti (newborn). Bábätká veľmi rýchlo rastú, takže sa môže stať, že ich vôbec nevyužijete. Dbajte tiež na priedušnosť. Niektoré jednorazové plienky sú totiž na povrchu potiahnuté igelitom, ktorý síce zabraňuje presiaknutiu, no zároveň zabraňuje dýchaniu pokožky dieťaťa. To má za následok zaparenie a podráždenie pokožky. Rovnako dôležité je voliť neparfumované plienky. Ak vám záleží aj na prírode, máte možnosť zvoliť zdravšiu alternatívu.
  • Ekologické jednorazové plienky sú vyrobené zo 100 % odbúrateľných surovín (čistá celulóza) a nie sú bielené chlórom. Taktiež sú priedušnejšie a nedráždia jemnú detskú pokožku.
Ako často prebaľovať bábätko
Prečítajte si tiež:

Ako často prebaľovať bábätko

Kôš na plienky

Nepatrí práve do kategórie „must have”, ale v niektorých domácnostiach nájde svoje využitie. Špeciálny kôš na jednorazové plienky umožňuje bezdotykové zabalenie použitých plienok. Fólia neprepustí zápach a jej zloženie zabíja baktérie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: