Ako zoznámiť psíka s bábätkom?

Redakcia | 6. júl 2017
Ako zoznámiť psíka s bábätkom?

Aj štvornohý chlpáč je členom rodiny, preto má plné právo zoznámiť sa s vaším drobčekom. Treba byť však opatrný, zoznámenie musí prebiehať čo najprirodzenejšie.

Zvieratá a deti: kedy dieťa zvládne starostlivosť o zvieratko?

Najideálnejšie je dieťatko psíkovi ukázať hneď po príchode a krátko po tom, ako sa s ním zvíta aj mamička dieťatka. Samozrejme, myslíme tým psa, ktorý žije so svojimi majiteľmi v byte alebo v dome, nie v koterci alebo na záhrade.

Ako zoznámiť psíka s bábätkom?

  • Psa uviažte na vôdzku, dieťatko položte na deku a opatrne k nemu prineste psa. Nechajte ho dieťatko oňuchať a len zľahka ho pritiahnite späť, aby sa ňufákom dieťatka nedotýkal.
  • Je veľmi dôležité, aby všetko prebehlo v úplnom pokoji a bez zvyšovania hlasu.
  • Po prvom kontakte je dobré psa odmeniť maškrtou, aby sa mu kontakt s dieťaťom spájal s príjemným zážitkom.
  • Psíka nikdy neodháňajte od činností spojených s dieťaťom. Nezatvárajte ho do inej miestnosti keď dojčíte alebo dieťa kúpete. V opačnom prípade by si mohol pes myslieť, že je odsúvaný na druhú koľaj, čo by mohlo podnecovať rivalitu voči dieťaťu.
  • Psíkovi je potrebné venovať sa aj počas dňa, pohladiť ho, zobrať na prechádzku s kočíkom.

Pre všetkých milovníkov psov: bábätko a pes - patria k sebe?

Canisterapia: terapia psom aj pre hyperaktívne deti


Dieťa by sme však nikdy so psom nemali nechávať osamote, akokoľvek zvieraťu dôverujeme. Pes je stále zviera a dieťa môže predstavovať korisť, rovnako ako drobné zviera. Aj keď sú útoky psov na novorodencov ojedinelé, väčšinou končia fatálne.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: