Postavili sme dom, zasadili strom a... budeme sa brať!

Redakcia | 3. február 2011
Postavili sme dom, zasadili strom a... budeme sa brať!

Chystáte svadbu? Dobré zorganizovanie je na nezaplatenie..!

Možno ste si už s partnerom vytvorili spoločnú domácnosť, svoju lásku ste potvrdili tým najkrajším - malým uzlíčkom prineseným z pôrodnice, takže na to, že sa ľúbite a ste rodina, skutočne nepotrebujete žiadny papier. No keď ste pod stromčekom našli zamatovú škatuľku, v ktorej bol prsteň s bielym kameňom, vaše slová o tom, ako "svoju lásku oficiálne potvrdzovať nemusíte", začali razom blednúť. "Okrúžkované" prsty naraz naberajú na význame. Zrazu vás opantá pravý svadobný ošiaľ!

"Úplne prvú vec, ktorú by mali partneri urobiť, je určiť si svadobný rozpočet a počet hostí. Jasne sa dohodnúť, koľko chcú investovať, aby následne nemuseli robiť neželané kompromisy. Musia mať jasno v tom, či stanovená suma zahŕňa všetky náklady, teda vrátane šiat, topánok, oznámení atď.., alebo predstavuje len náklady na hostinu. Od nej sa totiž odvíja počet hostí, aká môže byť stravná jednotka na jedného zhostí, miesto konania hostiny a podobne. Taktiež by sa mali rozhodnúť, či si chcú svadbu pripravovať sami, alebo ju zveriť do rúk svadobnej agentúry. A tiež zhodnúť sa na mesiaci a dátume svadby," povedala nám Lucia Levkaničová, majiteľka svadobného salónu Wedding Design v Bratislave.

V súčasnosti sa najmä finančne zabezpečení partneri rozhodujú pre pomoc odborníka - v takom prípade je všetko v jeho rukách. Vy iba poviete svoje požiadavky, schválite ponuky a nemusíte tráviť hodiny a hodiny "brúsením" po internete a hľadaním najvýhodnejšej ponuky.

"Ak sa pár rozhodne, že využije služby svadobného koordinátora či agentúry, odporúčala by som im, aby na výber oslovili viacerých. Pri komunikácii s nimi by sa mali pýtať - koľko svadieb už organizovali a kde, čo všetko sú schopní zabezpečiť, nakoľko sa vedia prispôsobiť osobitným požiadavkám partnerov a najmä, dobre si pozrieť navrhovaný rozpočet za ponúkané služby, aby následne neprišlo k neželanému navýšeniu sumy. Kvalitná agentúra sa vie klientovi prispôsobiť, to znamená, že môžu využiť ich služby kompletne alebo len pri určitých úlohách, prípadne iba vo svadobný deň," upresňuje L. Levkaničová.

Ak potrebujete inšpiráciu, svadobné veľtrhy sú dobré nielen na inšpiráciu, ale aj na získanie prehľadu, aké šaty ponúkajú požičovne, cenníky služieb reštaurácií, grafických štúdií, zlatníctiev, vizážistov... Pokiaľ sa vám niekto zapáči, môžete si tam dokonca ich službu i zarezervovať.

Celý článok o svadbe - o čo sa stará svadobný koordinátor, zoznam úloh, plánov, stretnutí..., výber šiat, svadobnej kytice a výzdoby - to všetko si prečítate vo februárovom vydaní MAMA a ja.

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: