Podporte deti v núdzi vianočnou guľou

Redakcia | 4. december 2009

Stačí kúpiť na Mikuláša originálnu vianočnú guľu v obchodných centrách Galéria v Nitre, Trnave, Dunajskej Strede a bratislavskom Lamači a podporíte deti v krízových situáciách.

       

      

- Stačí kúpiť na Mikuláša originálnu vianočnú guľu v obchodných centrách Galéria v Nitre, Trnave, Dunajskej Strede a bratislavskom Lamači a podporíte deti v krízových situáciách -

Bratislava, 4. decembra 2009 – Pomáhať deťom v núdzi najmä pred Vianocami je medzi Slovákmi čoraz populárnejšie. Preto spoločnosť Tesco vo svojich obchodných centrách Galéria v spolupráci s Linkou detskej istoty pri Slovenskom výbore UNICEF prvýkrát spúšťajú spoločne verejnú zbierku Benefičný vianočný stromček. Návštevníci obchodných centier Galéria v bratislavskom Lamači, Nitre, Trnave a Dunajskej Strede si môžu na Mikuláša - 6. decembra 2009 kúpiť za akúkoľvek sumu vianočnú guľu a podpísať ju svojím menom, vziať domov alebo zavesiť na špeciálny vianočný stromček v obchodnom centre. Celý výťažok z predaja vianočných ozdôb, ale aj punču či medovníkov, pôjde na prevádzku telefonickej Linky detskej istoty pri SV UNICEF, kde deťom odborne radí vyše 60 špecialistov.

Linka detskej istoty  je non-stop telefonická linka pre deti v krízových situáciách. Na bezplatné číslo telefónu 116 111 môže zavolať každé dieťa, ktoré potrebuje pomoc alebo chce niekomu pomôcť. LDI je prvou pomocnou telefonickou linkou, svoje služby poskytuje od roku 1996 a ako jediná pracuje v nepretržitej prevádzke vrátane víkendov a sviatkov, je bezplatná, anonymná a vedie ju odborník. Jej hlavným cieľom je možnosť okamžitého telefonického kontaktu dieťaťa pri potrebe komunikácie alebo konkrétnej pomoci v krízovej alebo stresujúcej situácii. Telefonický kontakt poskytuje volajúcemu dieťaťu pocit istoty, citovej podpory, ubezpečí ho, že je tu niekto výlučne pre neho, niekto, kto akceptuje jeho problém a podľa možností sa snaží sňať z dieťaťa ťarchu negatívnych pocitov. Na Linku detskej istoty sa môžu obrátiť i dospelí - rodičia, príbuzní, pedagógovia, zdravotníci a všetci, ktorým osud detí nie je ľahostajný. ,,Slováci aj v napriek kríze radi podporujú dobré veci.. Preto sa snažíme pomôcť projektu Linka detskej istoty, ktorý je unikátny na Slovensku a funguje bez prestávky už 13 rokov. problémy detí by nemali byť nikomu ľahostajné, podpora a záujem môže zabrániť mnohým životným katastrofám,” uviedla Renáta Nejtková, marketingová manažérka pre obchodné centrá v Čechách a na Slovensku zo spoločnosti Tesco.

Aký bude program Benefičného vianočného stromčeka v Galérii Lamač-Bratislava, Nitra, Trnava a Dunajská Streda:

KEDY:
v nedeľu 6. decembra 2009, podujatie moderuje Iveta Malachovská

KDE:  
Dunajská Streda o 11,00 hod., hudobný hosť: Marcel Berky
Nitra o 14,00 hod., hudobný hosť:  Old School Brothers
Trnava o 16,00 hod., hudobný hosť: Katka Koščová
Bratislava o 18,00 hod., hudobný hosť: Marcel Berky

Okrem bohatého hudobného programu, návštevníkov nákupných centier Galéria čaká aj Mikuláš, ktorý bude rozdávať mikulášsku nádielku – sladkosti pre poslušné deti. Počas akcie budú v obchodných centrách predávať dobrovoľníci punč. V týždňoch od 7. do 16. decembra 2009, vždy v pondelok, utorok a stredu, si budú môcť návštevníci centier kúpiť od dobrovoľníkov LDI aj perník. Výťažok z predaja punču aj perníkov pôjde tiež na konto LDI.

Aj samotní návštevníci centra môžu získať darček. Stačí ak počas charitatívnej akcie kúpia tovar v Galérii Lamač - Bratislava, Nitra, Trnava alebo Dunajská Streda nad 15 EUR  a automaticky dostanú malú pozornosť na spríjemnenie dlhých zimných večerov. Darčekom bude napríklad kvalitná osuška, čajová súprava, čokoládový adventný kalendár či sada do kúpeľa. 

Charitatívne podujatie v obchodných centrách Galéria nadväzuje na tradičný charitatívny projekt Linky detskej istoty pri SV UNICEF - Benefičný vianočný stromček. Ten bude LDI už druhý krát organizovať v centre Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí pre firmy, ktoré si tiež môžu kúpiť vianočnú guľu a tak prispieť na pomoc deťom v núdzi.


O spoločnosti Tesco Stores SR, a.s.
Obchodné centrá Galéria v Nitre, Trnave, Dunajskej Strede a bratislavskom Lamači prevádzkuje spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. od roku 2007. Spoločnosť Tesco vstúpila na slovenský  trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 75 obchodov -  okrem 4 obchodných centier Galéria aj, 5 obchodných domov /Bratislava, Nitra, Žilina, Prešov a Košice/, 49 hypermarketov, 20 supermarketov a 1 predajňu Tesco Expres. Od roku 2005 poskytuje servis  zákazníkom prostredníctvom moderného distribučného centra v Beckove a neskôr aj v Prešove, skladu pri Senci so zameraním na textil nielen pre Slovensko, ale pre všetky Tesco obchody v strednej Európe /Maďarsku, Poľsku a Českej republike/ a skladu v Gáni pri Galante so zameraním na priemyselný tovar.So svojimi vyše 8 300 zamestnancami  patrí spoločnosť Tesco k najväčším zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco vnímať potreby zákazníkov, poskytnúť im to najlepšie a stať sa obchodom pre všetkých.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: