Benefičný koncert USMEJ SA NA MŇA 2010

Redakcia | 23. február 2010

V košickom Dome umenia sa v nedeľu 28. februára o 17,00 hod. začne už šiesty ročník benefičného koncertu Usmej sa na mňa.

Umelci s výnimočnými deťmi opäť rozkrútia kolotoč radosti a porozumenia

Košice 22. februára 2010 -  V košickom Dome umenia sa v nedeľu 28. februára o 17,00 hod. začne už šiesty ročník benefičného koncertu Usmej sa na mňa. Tradične ho pripravilo rovnomenné občianske združenie v snahe prispieť k búraniu predsudkov a bariér medzi zdravými a hendikepovanými ľuďmi.  Výťažok z charitatívnej akcie je určený na usporiadanie špeciálneho letného tábora pre tieto deti ako aj na podporu športových a vzdelávacích aktivít zdravotne hendikepovaných detí a mládeže.

Hlavným cieľom nášho podujatia je zviditeľniť hendikepované deti. Ukázať, že aj oni majú svoje túžby a sny, ktoré si dokážu splniť. A tiež, že majú rôzne talenty, ktoré sa v nich naše občianske združenie snaží odhaľovať. Chceme verejnosti ukázať, že aj takýmto deťom sa oplatí venovať,“ uviedla  Erika Bočeková, predsedníčka OZ Usmej sa na mňa.

Počas benefičného večera vystúpia vedľa seba na javisku známi umelci i zdravotne postihnuté deti i mladí ľudia. Benefíciu prídu tento rok svojim umením podporiť speváci Nicol J McCloud, Marián Čekovský, Katka Koščová s Martinom Husovským a  Chorus Comenianus. Večerom bude sprevádzať moderátor Zdeno Zubák, ktorému bude na pódiu kontrovať jeho výnimočná sluchovo postihnutá spolumoderátorka Erika Kozelová.

Veselé pesničky ponúknu telesne a mentálne postihnuté deti – Denis, Samko a Silvika. Publikum v hľadisku určite očarí tanec nepočujúcich dievčat z Prešova, ale aj rap a hra na klavír v podaní zrakovo postihnutých chlapcov Henka, Norka, Marca a Miška. Určite nikto nezabudne na vystúpenie speváckeho zboru Iskierka, ktorí tvoria speváci s telesným hendikepom. Záver koncertu bude patriť špeciálne skomponovanej hymne združenia Usmej sa na mňa, ktorú si spoločne s hosťujúcimi umelcami zaspievajú všetky výnimočné deti. 

Vstupenky na benefičný koncert v hodnote 6 a 8 eur sú v predaji v Mestskom informačnom centre v obchodnom dome Dargov v Košiciach. Kúpou vstupenky návštevníci koncertu podporia aj nákup učebných a rehabilitačných pomôcok pre školy, v ktorých sa výnimočné deti vzdelávajú.

Partnermi podujatia sú:
Generálny partner: SLOVENERGO spol. s r.o.
Partneri podujatia:
VH Trade s.r.o. Košice, Termostav-Mráz spol. s r.o. Košice, KIMEX a.s. Košice, Alfabal s.r.o. Košice, Fokus Košice, Slovenská záručná a rozvojová banka a.s. Bratislava, LYNX  spol. s r.o. Košice, NESS KDC s.r.o. Košice, Maxima Broker a.s. Košice, A&D Global Bussines Relations s.r.o. Košice
Hlavný mediálny partner: Rádio Košice
Mediálni partneri: euroAWK Bratislava, Kam do mesta, Reefe


Viac informácií o OZ Usmej sa na mňa nájdete na www.usmejsanamna.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: