Vhodná kúpa detských náušníc!

Redakcia | 16. október 2013

Významným momentom každého z nás, ktorý navždy ovplyvní naše životy, je narodenie dieťaťa. Z tejto výnimočnej udalosti sa tešia nielen nastavajúci rodičia, ale celá rodina. Okrem radosti prídu aj radostné starosti, ktoré čakajú všetkých novopečených rodičov.

Významným momentom každého z nás, ktorý navždy ovplyvní naše životy, je narodenie dieťaťa. Z tejto výnimočnej udalosti sa tešia nielen nastavajúci rodičia, ale celá rodina. Okrem radosti prídu aj radostné starosti, ktoré čakajú všetkých novopečených rodičov.

Príprava na oslavy, kupovanie darčekov, rady starších ľudí. Áno, to všetko patrí k tomuto slávnostnému dňu. Veľa ľudí má dilemu z výberu najvhodnejšieho darčeka, ktorý by sa hodil na túto výnimočnú, neopakovateľnú chvíľu. Poniektorí darček hľadajú ešte predtým, kým dieťa nie je narodené, s časovým predstihom.

Tradičným a veľmi vhodným darčekom pre dieťa sú zlaté náušnice. Vek na prepichovanie uška je vtedy, keď je dieťa zaočkované proti tetanu. Zväčša to býva, ak dieťa dovŕši tretí mesiac. Pri kúpe treba dbať  hlavne na dobré zapínanie, aby  náušnice dieťatku nevypadli počas spania, alebo inej činnosti, aby sa predišlo zbytočným poraneniam. Niektorí zase tvrdia, že prepichovať uši sa má v období, ak dieťa dovŕši šiesty mesiac až dvanásty. Tento názor vyplýva z toho, že vtedy je s dieťatkom lepšia spolupráca, keďže už dokáže sedieť. Každopádne hlavné slovo majú rodičia, aby sa rozhodli správne, kedy svojmu dieťatku prepichnúť uši. Najlepšie je sa informovať v blízkom okolí, napríklad u svojho pediatra, kedy odporúča vhodnú dobu, dnes už máme k dispozícii zahrnutých veľa informácii na internete, v poradniach, alebo od starších ľudí z okolia, korí s tým už majú skúsenosti.

Prečo pravé zlato? Je dôležité dbať na kvalitu a bezpečnosť. Zlato je významné tým, že sa ľahko čistí handričkou na šperky. Dieťatko môže mať na uškách náušničky dlhé roky, pokiaľ nevyrastie. Keďže dieťatko sa vyvíja, je vhodné mu kúpiť kvalitnejšie s pevným zapínaním, aby sa neobjavila infekcia. Keď nazrieme do histórie, tak nám poukazuje, že zlato je symbolom sily a bohatstva. Ak neviete, aký darček zvoliť, zvoľte náušnice, doprajte vašej princeznej kvalitu a luxus. Pre chlapčekov je vhodný darček kúpa detského albumu, poukaz na profesionálne fotenie, upečená torta, hračky, postieľka, alebo zlatý náramok s krížikom, alebo iným vzorom, ktorý bude nosiť, keď bude starší.

Každopádne venujte vášmu novému prírastku hlavne váš čas a lásku. Rozmaznávajte ho a trávte s ním každý kúsok vášho času, ani sa nenazdáte ako vám vyrastie a vy budete hrdí na to, že ste ho vychovali ako čestného, rozumného človeka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: