Deti bude učiť cirkusant a papierový kráľ

Redakcia | 25. jún 2014

Snahou festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava je aj v júli pomocou atraktívneho a netradičného programu získať pozornosť detí a podporiť ich tvorivosť. Rodičia zažijú príjemné chvíle a hravým spôsobom uľahčia deťom nástup do školy.

Snahou festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava je aj v júli pomocou atraktívneho a netradičného programu získať pozornosť detí a podporiť ich tvorivosť. Rodičia zažijú príjemné chvíle a hravým spôsobom uľahčia deťom nástup do školy. Vítané sú nielen deti predškolského veku, ale aj oddychujúci školáci. Vzdelávacie aktivity prepojené rôznymi typmi hier, príbehmi a tvorivými činnosťami sú sprevádzané profesionálmi – od popletených klaunov po cirkusových akrobatov.

Súčasťou interaktívneho programového bloku Rodinné zoologiády, s podtitulom Umenie medzi zvieratkami, budú počas sobotných dopoludní v bratislavskej ZOO netradičné stretnutia so známymi postavami z ríše zvierat. Už 5. júla od 10.30 h. začne príbeh o obrom cirkuse plnom zábavy, fantázie a akrobatických kúskoch s názvom Cirkus obrov v ZOO.

Okrem klaunov vystúpi krotiteľka slona, 4-metrová žirafa, šikovný medveď na jednokolke či rozdvojená zebra. Kto by rád videl najväčšieho papierológa na svete, stretnúť ho môže 19. júla v Papierovom kráľovstve.  Počas zábavného programu, workshopu a divadla papierového kráľa Carla sa deti naučia základom priestorového tvarovania papiera pomocou strihania a prekladania - kirigami. Papierový kráľ zároveň bude potrebovať pomôcť rozlúsknuť hádanku dňa.

Populárny cyklus Hudba na Dunaji zoznámi deti so svetom pirátov a klaunov v interaktívnom vystúpení Prátislava. Veselá loď so špeciálnou posádkou divadla  Dunajka vypláva 13. júla o 15.00. Hravá plavba na pirátskej lodi bude pre deti nezabudnuteľným zážitkom.

www.bkis.sk

Program na júl nájdete tu:

http://www.bkis.sk/kultura-v-bratislave/archiv-festivalu-kulturne-leto-a-hradne-slavnosti/kulturne-leto-a-hradne-slavnosti-bratislava-2014/program/jul/jul-2014/

Program na august:

http://www.bkis.sk/kultura-v-bratislave/archiv-festivalu-kulturne-leto-a-hradne-slavnosti/kulturne-leto-a-hradne-slavnosti-bratislava-2014/program/august/august-2014/

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: