Šošovica s kuracím mäsom a jablkami

Redakcia | 17. marec 2022
Šošovica s kuracím mäsom a jablkami

(od 6. mesiaca)

Suroviny

  • 100 g kuracieho alebo morčacieho mäsa, ideálne domáce, farmárske alebo v biokvalite
  • 2 hrste červenej šošovice
  • 2 batáty
  • 2 mrkvy
  • 1 zeler stopkatý
  • 1 jablko (zbavené jadierok a nakrájané na malé kúsky)
  • pár kvapiek olivového oleja

 

 

Postup

Červenú šošovicu dobre opláchnite. Zeleninu umyte, očistite  a pokrájajte. Do hrnca s vriacou vodou pridajte malé kocky kuracieho mäsa, jabĺk, mrkvy, stopkový zeler a batáty. Po pár minútach pridajte šošovicu, varte ešte 15 – 20 minút, kým všetko nie je mäkké.

Prípadne môžete na záver do zmesi kuracieho a šošovice primiešať 100 % prírodnú jablkovú šťavu, ak jablká nechcete pariť alebo variť. Vymixujte alebo roztlačte vidličkou podľa potreby, aby ste vytvorili textúru prijateľnú pre vaše dieťa. Pokvapkajte olivovým olejom.

Variácia pre staršie deti a mamičku: 

Po pridaní šošovice polievky rozdeľte do dvoch hrncov, vy si pridajte pár kešu orechov, 1 PL paradajového pretlaku, 2 strúčiky roztlačeného cesnaku, čierne korenie, karí a kurkumu. Na záver vmiešajte do polievky jogurt či kokosové mlieko a ak treba, ešte dochuťte. Ozdobte petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.