Kari s cícerom, tekvicou, cuketou a karfiolom

Redakcia | 17. marec 2022
Kari s cícerom, tekvicou, cuketou a karfiolom

(od 10. mesiaca)

Suroviny

  • 2 hrste cíceru
  • kúsok tekvice
  • 2 hlavičky karfiolu
  • 1 cuketa
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • pár kvapiek olivového oleja

Postup

Deň pred prípravou nasypte požadované množstvo cíceru do misky a zalejte ho vlažnou vodou. Voda musí byť cca 2 cm nad cícerom, aby jej nasal dostatočné množstvo. Cícer namáčajte vo vode aspoň 8 – 12 hodín. Vodu ráno zlejte a cícer prepláchnite. Vložte ho do hrnca, zalejte čerstvou vodou a varte približne hodinu, kým dostatočne nezmäkne. Medzitým si umyte a nadrobno pokrájajte zeleninu. Po polhodine pridajte všetku zeleninu do hrnca, prípadne ešte dolejte vodu a varte domäkka. Ozdobte petržlenovou vňaťou, nakrájanou nadrobno. Pokvapkajte olejom.

Variácia pre staršie deti a mamičku: 

Po dovarení pridajte soľ a karí. Miesto vňate môžete použiť koriander a ozdobiť kúskami červenej papriky.