Kari s cícerom, tekvicou, cuketou a karfiolom
(od 10. mesiaca)
Suroviny
- 2 hrste cíceru
- kúsok tekvice
- 2 hlavičky karfiolu
- 1 cuketa
- olivový olej
- petržlenová vňať
- pár kvapiek olivového oleja
Postup
Deň pred prípravou nasypte požadované množstvo cíceru do misky a zalejte ho vlažnou vodou. Voda musí byť cca 2 cm nad cícerom, aby jej nasal dostatočné množstvo. Cícer namáčajte vo vode aspoň 8 – 12 hodín. Vodu ráno zlejte a cícer prepláchnite. Vložte ho do hrnca, zalejte čerstvou vodou a varte približne hodinu, kým dostatočne nezmäkne. Medzitým si umyte a nadrobno pokrájajte zeleninu. Po polhodine pridajte všetku zeleninu do hrnca, prípadne ešte dolejte vodu a varte domäkka. Ozdobte petržlenovou vňaťou, nakrájanou nadrobno. Pokvapkajte olejom.
Variácia pre staršie deti a mamičku:
Po dovarení pridajte soľ a karí. Miesto vňate môžete použiť koriander a ozdobiť kúskami červenej papriky.