Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Šípkový čaj

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Viem, že je potrebné striedať deťom čaje, hlavne s bylinkovými treba byť opatrný. Čo ale neviem - platí to pre všetky bylinky? Napr. fenikel, harmanček sa mi zdajú byť "jemné, neškodné". A čo šípky? Na to mi nevie nikto odpovedať. Do akej skupiny sa vlastne zaraďujú? Syn má najradšej práve šípkový čaj, a ja som si nie istá, či mu ho možem dávať každý deň. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zase je podstatné aký je váš syn starý. Ale šípkový čaj nepovažujem vôbec za vhodný každodenný nápoj. Je určený pri prechladnutí, obsahuje veľa vitamínu C ale aj látok, dráždiacich žalúdok. Aj s tým treba byť opatrný a používať ho v príslušnej indikácii, teda odôvodnene.

Podobné otázky

  • vitaminy ako prevencia v zime

    , Autor: biba

    dobry den, dcera ma 18mesiacov, mozem jej davat normalny sipkovy caj salku denne? Inak pije vodu, ale pocula som, ze v zime je dobry tento caj, pretoze obsahuje vitamin C. To ovocie v zime nie je asi plne vitaminov a tak kvalitne(samozrejme ovocie papame).
    Stale je niekto v rodine chory, take chripky a rozne prechladnutia. Tak ako prevenciu som myslela, ze zvysim prisun cecka. Davam jej stale aj vigantol dve kvapky denne. Odporucili by ste radsej cebion, alebo staci len to ovocie, popripade ten sipkovy cajik. Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Šípkový čaj by som ešte v tomto veku dávala veľmiopatrne, slabý a sledovala by som ako dieťa reaguje. je to veľmi aromatický, silný čaj, mohol y spôsobiť žalúdočné ťažkosti. V zime ale hlavne na jar odporúčam podávať cebion žltý 5 až 8 kvapiek denne

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: