Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Plucne chlamydie

    , Autor: Veronika12

    Dobry den chcem sa opytat moja 5 dcerka mala casto laryngitidy no od decembra skoro stale kaslala tak sme isli na vysetrenie a zistili jej plucne chlamydie. Teraz sa troska bojim lebo mame aj 2 rocneho syna a on bol vzdy chory ked bola chora aj dcerka. Dcerka teraz berie antibiotila Zodac 3 tyzdne. Syncek nema ziadne priznaky ale aj tak sa obavam ci ich nahodou nema aj on a aby mu v buducnosti neskodili. A vlastne sa bojim ci ich nemame aj my rodicia a dokonca ja som v 35 tt. Takze neviem ci sa dat otestovat aj ja s manzelom alebo nie je treba ked nemame ziadne priznaky. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Keď nemáte žiadne príznaky, nie je potrebné sa testovať. Zodac nie sú antibiotika. takže neviem sa viac vyjadriť....

Podobné otázky

  • Vysledky mocu

    , Autor: denka2312

    Dobry den, dcerka (za dva mesiace bude mat 4 roky) ma zapal pluc - plucne chlamydie, lieci sa s ATB, bol jej odobrany moc, a chcela by som vediet, ci je to v poriadku. Doktor povedal, ze ano... No mne sa nezdaju tie erytrocyty, je to v norme??? Moze to byt tou chorobou a ATB??? Erytrocyty 7, leukocyty 1, ostatne negativne, este hlienove vlakna ojedinele, ph 5. Dakujem

  • chlamydia pneumoniae

    , Autor: mimi333

    Dobry den pani doktorka,

    mojmu manzelovi, a aj mne boli diagnostikovane chlamydie pneumoniae, momentalne sa liecime ATB.

    Mame vsak doma aj 22 mesacne dieta, ktore ma ist o dva tyzdne na vyber nosnej mandle.

    Uz mu brali krv na chlamdie a cakame na vysledky. Ci ich nema aj on, lebo uz dlhodobo pokasliava. Povodne sme si mysleli ze to z velkej nosnej mandle, ked mu zatekaju hlieny.

    Chcem sa teda spytat, co si myslite v pripade, ze ma tieto plucne chlamydie a dostane ATB liecbu, je mozne ze by sa aj ta nosna mandla zmensila?

    Robi mu totiz problemy pri spani, chrape a kasle a dycha nosom.

    Je vobec vhodne aby sa mu ta mandla vyberala ak by sa infekcia potvrdila? alebo sa pocka a posunie sa vyber.

    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Počas liečby antibiotikami ak abude otrebná vzhľadom na výsledky vyšetrenia, sa výber mandel určite neprevedie. Po liečbe 3 týždne sa operácia môže uskutočniť. Nepredokladám, že by liečba chlamýdií upravila aj zväčšenú nosnú mandľu.

  • Plucne chlamydie

    , Autor: nelinka5

    Dobry den,
    mojej mame a bratrancovi diagnostikovali plucne chlamydie. Problem je, ze mamu nakazil bratranec a liecbu odmieta, respektive lieci sa iba ak sa mu chce.
    Mam 4 mesacne a 21 mesacne deti a s nakazenymi byvame v jednej domacnosti. Aka je moznost nakazy, pripadne ake opatrenia prijat na jej minimalizovanie. Mala by pripadna nakaza na deti aj nasledky v ich dalsom zivote? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Riešte problém až vtedy, keby deti začali mať príznaky ochorenia dýchacích ciest, hlavne záchvatovitý kašeľ. V jednej domácnosti je prenos tejto infekcie síce možný, ale bolo by to hlavne vtedy, keby osoba nakazená bola s deťmi v blízkom styku, na rukách, bozkávanie, tulkanie a podobne. Samozrejme ak je nakazený človek zodpovedný, mal by s aliečiť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: