Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,760 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenský test

    , Autor: nikoleta23

    Dobrý den pani doktorka,ja mam 4mesacnu dcerku a teda už sme mali pohlavny styk s partnerom,no mali sme ochranu a teraz mi meska menses 3.den a teda som si spravila tehotenský test a vyšla mi jedna tmava čiarka a jedna uplne slabulinka skoro ju nie je ani vidiet,tak som si spravila aj na druhy den rano test a tam mi vyšla len jedna tmava,moze to znamenat tehotenstvo?Za odpoved vopred vemi dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    je to veľmi málo pravdepodobné. Meškanie menštruácia súvisí s hormonálnymi zmenami, obzvlášť ak ešte kojíte.

Podobné otázky

  • PMS alebo tehotenstvo?

    , Autor: watermelonsugar


    Dobrý deň,
    menštruácia mi meškala osem dní. Vždy pred menštruáciou mám bolestivé prsia, ako som mala aj tentokrát, pichalo ma v podbrušku, ale pichanie po pár dňoch ustúpilo. Okrem toho mi bývalo nevoľno a bolela ma hlava, čo pretrváva dodnes. Keďže som si myslela, že by som mohla byť tehotná na siedmy deň som si urobila test no výsledok bol negatívny. Na ôsmy deň som dostala menštruáciu rovnako intenzívnu ako každý mesiac. Ako som už spomínala takmer každý deň mi býva nevoľno a bolí ma hlava. Pridali sa k tomu aj kŕče v bruchu, dnes veľmi intenzívne. Podbruško ma nebolí, možno občas v ňom cítim malý tlak, keď dostanem kŕče. Myslíte si, že by som mohla byť tehotná? Ak áno, kedy by som si mohla urobiť ďalší test?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak ste aj zašpinili, no aj napriek tomu nie je vylúčené tehotenstvo a máte pochybnosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení a odberu krvi na beta HCG jednoznačne vylúči tehotenstvo.

  • Tehotnost

    , Autor: Majduska

    Dobry den meska mi menstruacia ale mam nepravidelný ccyklus niekedy aj 40 dni poslednú menštruáciu som mala 27.oktobra ak by som bola tehotna v kolkatom týždni som?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri meškaní menštruácie si môžete realizovať tehotenský test, prípadne pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa. Za predpokladu nepravidelného menstruačného cyklu je zbytočné špekulovať o týždni tehotenstva, keď ešte nemáte tehotenstvo ani potvrdené.

  • Tehotná

    , Autor: Tymmi

    Mám taký problém že minulý týždeň v utorok som mala 700 HCG a v piatok som užala nižšie HCG . Tehotenský test mi dnes ešte ukazovalo 2 čiarky a v utorok mi dalo vidieť 0.4 mm v maternici . Tak jasu myslím že to nemôže byť mimomaternicové tehotenstvo. ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe opisu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, vždy je potrebné myslieť aj na mimomaternicové tehotenstvo. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Linduska22222

    Dobrý deň pán doktor
    Tabletku Escapelle som užila 27.12.2021 vyšlo to do 48 hodín
    Dnes mi mešká menstuacia už 8 deň je tomu
    Robila som si testy, ktoré boli pozitívne
    Dúfam že sa nič nestane bábätku keď som už tehotná a táto tabletka mu neublížila
    Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, ak ste už tehotná a tabletka núdzovej antikoncepcie zlyhala, nebude to mať vplyv na vývoj plodu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor: Baska1234

    Dobrý deň pán doktor,

    Pred dvoma dňami som bola u svojho obvodného gynekológa na vyšetrení keďže mi menštruácia meskala 8 dní a výsledky testov boli pozitívne. Po ultrazvuku mi povedal že tam mám len 6mm placentu a že za 10 dní mam prísť na kontrolu či sa to zväčší. Spomenula som mu že 1x som špinila pred návštevou tak mi predpísal duphaston 2x1 tabletka a nejaké vitamíny, ale k veci chcela by som sa spýtať ci je normálne že slabo špiním aj po užívaní duhastonu? A čo je pričina?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva súvisí v začiatkoch s uhniezďovaním a s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. U Vás ešte nie je potvrdené fyziologické tehotenstvo, nakoľko sa tehotenstvo zachytilo zbytočne skoro. Zárodok musí vyrásť, aby bolo vidieť na USG, či je všetko tak, ako má byť. Práve preto má zmysel realizovať tehotenský test najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pokračujte v nasadenej liečbe. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.