Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,382 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • babo

    , Autor: katarina26

    Dobry den,som v 36tt a 4d ,pri chodzi mam take zvlastne pocity na stehnach a posve,co to moze byt?....dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    na takúto otázku nie je možné odpovedať.

Podobné otázky

  • Hematom

    , Autor:

    Dobrý deň. Už som vám písala ohľadom hematomu ktorý mam asi 9x2,5.som v 18 týždni trhu. Dnes som začala špiniť tmavo hnedou krvou aj s bolesťami v oblasti pod bruška. Na kontrolu som bola pred dvoma dnami, bábo bolo v poriadku. Mam len strach ci stačí dodržiavať kľudový režim alebo môžem tým krvácaním ohroziť aj dieťatko. Krvacam iba sporadicky, pri močení ale nie pri každom. S tým ze mam bolesti v podbrušku. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tmavá krv je stará krv. Môže byť, že sa jedná o vyplavovanie hematómu. Močením sa zmenšuje objem močového mechúra, ktorý sa nachádza pred maternicou, takže dochádza k tlakovým zmenám aj v oblasti dolného segmentu maternice, preto sa špinenie vyskytuje často počas, či po močení, kedy sa močový mechúr vyprázdni. Odsledujte si to. Dodržiavajte odporúčania. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie.

  • Cytologia

    , Autor:

    Dobrý deň prajem snažíme sa o bábo a čaká ma preventívna prehliadka , chcem sa spýtať nemôže cytologia uškodiť v čase keď ešte nemám potvrdené tehotenstvo ale je tu možnosť že už tehotná som? Prípadne je to bezpečné v prvých týždňoch tehotenstva? Alebo radšej počkať na prehliadku a až potom sa zase snažiť? Naposledy som bola pred rokom vyšla mi síce pozitívna uraplazma ale neliecim ju keďže nespôsobuje žiadne problémy a mala som ju aj pred prvým tehotenstvom vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, preventívna prehliadka ani odber onkocytológie nemá na prípadné včasné tehotenstvo vplyv.

  • Tehu??

    , Autor:

    Dobry den pan doktor moja posledna menstruacia bola 26.5 trvala 7dni pokusame sa s priatelom o babo od daneho datumu nemam menstruaciu robila som si min. 5 testou posledny bol minuly tyzden a vsetky neg. u mojho gyn. mam termin az o 2tyz bohuzial dlha cakacia doba :/ Niektore dni ma pobolieva v podbrusku niekedy zase nie take bolesti ako pri menzese. Je mozene ze som tehu ale testy to neprekazuju? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne, hlavne, ak sa urobia skoro, ale aj falošne pozitívne. Ak nemáte žiadne ťažkosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa objednania.

  • Tmavohnedy vytok v 10 tyzdni

    , Autor:

    Dobry den, uz 6 den mam hnedy vytok vzdy po utreti. Kedze zijem v UK, ku gynekologovi nemam sancu sa dostat a obvodny lekar mi iba skontroloval moc, ktory bol v poriadku. Prvy ultrazvuk ma caka az o tyzden a hoci som obvolala aj nemocnice, nikto mi nevie pomoct. Viem, ze na SK nadadzuju dephaston a ascorutin, ale tu sa k nim nedostanem. Bolesti brucha nemam, iba take tie vnutorne natahovacie pocity. Nebyvalo mi zle uz od zaciatku, prsia som mala citlive ale potom to ustupilo. Momentalne som len unavena a ospala, krutieva sa mi obcas hlava. Je moje babo v ohrozeni? Velmi sa bojim, ze by mohlo ist o tichy potrat.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak sa nejedná o silné krvácanie, ale iba o špinenie, hlavne po utretí, nemusíte sa obávať. V tomto týždni aj tak veľa neviete ovplyvniť.

  • 34tt

    , Autor:

    Dobrý deň, už skoro týždeň ležím v nemocnici a bola som prijatá v 33tt s hrdlom na 1cm, dnes pri vyšetrení mi doktor povedal ze mám spotrebovaný krcok maternice a bránku na špičku prsta že sa to zhoršilo, mám prísny kludový rezim, znamená to že by som mohla porodiť aj predčasne, alebo sa stáva ze mozem donosít babo do 40tt?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak dochádza k progresii nálezu na pôrodných cestách, riziko predčasného pôrodu je reálne. Čisto teoreticky, s týmto nálezom viete vydržať ešte pár týždňov, objektívne sa Vám však neviem bližšie vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná, ktorí majú k dispozícii všetky výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie vedia zhodnotiť Váš stav.