Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,029 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • babo

    , Autor: katarina26

    Dobry den,som v 36tt a 4d ,pri chodzi mam take zvlastne pocity na stehnach a posve,co to moze byt?....dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    na takúto otázku nie je možné odpovedať.

Podobné otázky

  • Potrat a nasledne tehotenstvo

    , Autor: 12Monika10

    Pekny dnik pan doktor, mam za sebou dva spontanne potraty.Prvy bol pocas toho ako sme mali covid v mesiaci februar a druhy v maji. Kyretaz nebola potrebna,nakolko som sa vycistila sama.Po prvej menstruacii som otehotnela znovu.Prvy den poslednej menstruacie som mala 19.jun.U mojej dr.som bola 12.8. kde bolo potvrdene,ze som tehotna a bola tam uz aj akcia srdiecka,momentalne beriem utrogestan.Problem je v tom , ze babo je vraj tyzden pozadu s velkostou.Prosim myslite ze to babatko dobehne ? Je to bezne? Dalsiu poradnu mam o par dni.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, plod nie je o týždeň menší, v tomto týždni nie je ešte prítomné zaostávanie v raste. Je to objektívna datácia tehotenstva. Pravdepodobne ste mali posunutú ovuláciu, či dlhší cyklus. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Nízko uložené babatko

    , Autor: Radi93

    Dobry den. Chcem sa opytat. Od 25tt som otvorena na prst. Doma kludovy rezim, 8tbl magnerotu, utrogestan atd. Stale som mala babatko nizko a otvaralo ma. Vcera som bola na poradni, momentalne som 30+1. Povedala, ze vidno, ze vela lezim, ze je babo vyssie. Co ma prekvapilo poradna az o mesiac (na to, ze som otvorena asi neakoro ci? ) a druha otazka. Ked je babo vyssie, mozem trosku polavit z lezania? Ci je to otazka par hodin a je zas nizko? Uz som z lezania cela bolava a potrebujem trosku pohyb ale nechcem si zaskodit a skoncit v nemocnici. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe opisu sa Vám neviem takto objektívne vyjadriť. Vhodné je postupovať podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Pokračoval by som v kľudovom režime. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pohyby

    , Autor: Vewe32

    Dobrý deň, som v 38 tt a už pár dní registrujem že cítim menej pohybov bábätká. Na poslednom CTG bolo všetko v poriadku a bolo mi povedané že to je tým že je bábo už veľké a mám placentu v predu. Môže to tak byť ?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ste už prakticky v termíne, je normálne, že pohyby plodu sú už menej intenzívne, nakoľko má plod v maternici menej miesta, ako v II. trimestri. Ak máte navyše placentu na prednej stene, môže pôsobiť ako tlmiaci vankúš. Za predpokladu, že boli všetky výsledky vyšetrení v poriadku sa nemusíte obávať. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Zmiznutie tehotenských príznakov

    , Autor: Dajana1

    Dobrý deň, momentálne som v 8tt +4, pred týždňom som bola na ultrazvuku na potvrdení tehotenstva, kde bolo pekne vidieť bábo aj akciu srdiečka už bolo počuť. Úplne od začiatku tehotenstva som mala neskutočne boľavé prsia, a posledne dva týždne ma napinalo do vracania skoro pri akomkoľvek pachu...Avšak už druhý deň som stratila i bolesť prsníkov i citlivosť na pachy. Je normálne že, tak skoro vymiznú tehotenské príznaky doslova zo dňa na deň? Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, niekedy sa to môže stať. Nemusí to znamenať vôbec nič zlé. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Koncert v 33/34tt

    , Autor: Martina Š

    Dobry den, pan doktor, prepacte za zvlastnu otazku, ale je mozne sa zucastnit hudobneho koncertu vo velkej hale v 33/34tt? Je to kapela Coldplay, je to moj velky sen, ale nic neni nad zdravie mojho babatka. Predstavuje to riziko pre babo? Mame miesta na sedenie pri ulicke, na jednom boku dalej od podia, ale tak hluk bude urcite aj ked to nie je metalova hudba. Dakujem za Vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nemáte rizikové tehotenstvo, ani žiadne ťažkosti a cítite sa na to, môžete sa zúčastniť koncertu.