Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,461 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia po kyretáži

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň
    Prosím vás chcela som sa opýtať.Som šesť týždňov po kyretáži a ešte som nedostala menštruáciu.Pred dvoma týždňami sme mali s priateľom pohlavný vstyk je možné že som otehotnela ? Dá sa to aj bez prvej menštruácie?Test je negatívny.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia sa zvykne dostaviť cca 4 - 6 týždňov od výkonu. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Pre tehotenstvo je potrebná ovulácia, nie menštruácia. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruácia po kyretáži

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, dňa 25.1.2024 som bola na UPT v 11. týždni, po týždni 1.2.2024 kvôli silnému krvácaniu s dosť tmavými a veľkými zrazeninami mi robili kyretáž, histologia je vraj v poriadku aj na kontrole, ktorú som mala 8.2. bolo všetko v poriadku. Dňa 24.2. večer som začala trochu krvácať, pripomínalo mi to ružový výtok, 25.2. som už začala dosť krvácať, dnes 27.2. mám stále silné krvacanie sem tam sa objavia aj malé zrazeniny krvi ako pri klasickej menštruácii, niekedy mam aj bolesti v podbrušku, môže ísť o menštruáciu alebo ide o nejaký iný problém? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia sa po výkone zvykne dostaviť do 4 - 6 týždňov, takže je možné, že sa Vám dostavila menštruácia. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruacia po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, v 10 týždni som prišla o bábätko. Prestalo mu biť srdiečko tak som musela 17.3 ísť na kyretaz. Od 8.4 som mala pobolievanie v krížoch a v podbrušku. 15.4 sa dostavilo špinenie a 16.4 úplne slabé krvácanie, ktoré 16.4 večer aj skončilo. Je normálna takáto prvá menštruácia ? Alebo to môže byť nejaký problém ? Pripadne ďalšie tehotenstvo ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prvá menštruácia po revízii dutiny maternice sa zvykne dostaviť po 4. - 6. týždňoch od zákroku. Môže mať rôznu intenzitu, aj dĺžku trvania. Je to individuálne. Odporúčam počkať aspoň 2 - 3 mesiace a až následne sa začať snažiť otehotnieť. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, vek, počet doterajších tehotenstiev, ... preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť.

  • 1. menštruácia po kyretáži

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, 10.2. mi bola robená kyretáž nakoľko som mala zamlčaný potrat v 11. týždni. 17.3. to bude 5 týždňov od zákroku. Od minulého utorku 7.3. slabo špiním (1 deň, potom dva dni nie, opäť 1 deň a potom opäť nie). Chcem sa spýtať či je normálny takýto dlhý "rozbeh" menštruácie po potrate a v prípade, že je to OK, ako dlho to môže ešte trvať. Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia sa zvykne dostaviť 4 až 6 týždňov od výkonu. Niekedy môže byť aj vo forme špinenia, je to individuálne. Vo všeobecnosti by mala mať charakter cca taký, ako pred zákrokom. Takto sa Vám bližsie objektívne vyjadriť neviem. Predpokladám, že ste mali realizované aj kontrolné USG vyšetrenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia po kyretáži

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Chcela by som sa Vás opýtať, či ste sa už stretli s podobným prípadom ako tým mojim. Mám 29 rokov, v treťom mesiaci tehotenstva som prišla o dieťatko (prvé), podstúpila som kyretáž vo februári tohto roku a potom na začiatku marca opäť, pretože mi po prvom kyrete ostali zbytky. Menštruácia mi príde viac-menej vtedy ako má, ale po pár kvapkách krvi sa mi stále zastaví. Môže sa tak dlho maternica spamätávať po dvoch kyretážach, že stále nedostávam menštruáciu? Moja pani gynekologička hovorí, že to chce čas, ale ja už začínam byť znepokojená. Ďakujem krásne za Vašu odpoveď. S pozdravom Soňa

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto je ťažké sa iba na základe charakteru menštruácie bližšie vyjadriť. Ak by ste mali problém s otehotnením, bude vhodné realizovať diagnostickú hysteroskopiu.

  • Menstruacia po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. 13.11 som podstupila kyretaz. 23.12 to bude 6 tyzdnov od zakroku a ja stale nemam menstruaciu...V minulosti som uz kyretaz absolvovala a ms prisla normalne po 4-6 tyzdnoch.Prvy pohlavny styk od zakroku sme mali po 2 tyzdnoch s tym ze 8.12 to partner "nestihol" a vsetko skoncilo vo mne..Vobec neviem kedy a ci vobec bola ovulacia..Je sanca otehotniet aj tak kratko po kyretazi? Tehotensky test som si robila cca 10 dni po styku, bol negativny...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne sa menštruácia po zákroku dostaví tak ako píšete 4-6 týždňov od zákroku. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa úplne vylúčiť nedá. Pre vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.