Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • menzes po kyretáži

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, bola mi robená hsk+kyret kvôli častým a dlhým menzes. Prvá menzes po zákroku bola, ako mi Dr. povedal, slabšia aj kratšia, teraz mám dalšiu, dostala som ju na 25.den, čo je u mna bežné, ale je dost silná, už tretí den mám silnejšie krvácanie..suvisí to nejako so zákrokom, je to po kyrete normálne, alebo to už nijako nesuvisí? Čakala som skôr, že budem mat slabšie menštruácie. Histol. v poriadku, žiadne myomy, polypy. Mám 39 r. vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, intenzita menštruácie sa aj napriek zákroku nemusí zmeniť, u niektorých žien je všetko v poriadku aj napriek tomu majú silnejšie menštruácie. Odsledujte si to, pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • 1. Menzes po kyretazi

    , Autor: SimčaS

    Dobrý deň, dňa 14.2. mi bola vykonaná kyretaz z dôvodu dlhotrvajucej a veľmi silnej menštruácie. Prvý menzes som dostala 17.3. Napriek tomu, že dokážem vydržať počas dňa s 1 vložkou , krvacanie ani na 7.den neostáva, skôr mám pocit, že je silnejšie. Je to v poriadku alebo mám volať gynekologa? Mám nasadenu AHK Cerazette. Vcera som načala 2.plat.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prvá menštruácia od zákroku sa štandardne dostaví po 4. až 6. týždňoch od zákroku, takže sa u Vás dostavila menštruácia včas. Ak Vám bola nasadená hormonálna antikoncepcia, hlavne v začiatkoch užívania sa môže vyskytovať špinenie aj prakticky počas celého cyklu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa. Bude vhodné uvažovať aj o zmene preparátu hormonálnej antikoncepcie.

  • Kyretaž

    , Autor:

    Pan doktor, som 10 deň po liečebnej kyretaži kvoli silnemu krvacaniu v perimenopauze. po 3 mesačnom vynechani cyklu- potvrdena menopauza horm. profilom sa dostavilo to silne krvacanie.Pred 3 dňami robeny opäť horm. profil, moje hodnoty hormonov sa dostali do stavu, akokeby som v menopauze ani nebola. ESTR.- 980, FSH 18, LS 6,2 , Progesteron nizky pod 0,16.Je možene, že vaječniky opäť nabehli a budem mať opäť menzes aj napriek takemu nizkemu progesteronu?Ešte sa chcem opytať dnes je 10 deň po kyrete a ja mam ešte taky svetlohnedý vytok, ešte to može pretvvavať_ Alebo už može začinať novy cyklus? Kedy by mala prisť menzes po kyretaži?Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia by sa po výkone mala dostaviť za 4 - 6 týždňov. Špinenie viac ako 7 dní po výkone treba odsledovať. Hodnoty hormónov na menopauzu neukazujú. Je možné, že sa nepravidelné, ako aj intenzívnejšie krvácanie bude opakovať. Vhodné je porozmýšľať aj o hormonálnej substitučnej liečbe. Odsledujte si to, vyčkajte na výsledky histológie. Menopauza sa považuje za obdobie po viac ako 12. mesačnom vynechaní menštruácie, takže v menopauze ste reálne neboli.

  • Menzes po kyretáži

    , Autor: Losos

    Dobrý deň,

    5. augusta, som absolvovala 2. kyretáž, po zlom vyčistení pri 1. kyretáži zo začiatku júla.

    Menštruáciu som dostala 13.septembra trvala 7 dni, bola normálna.
    po týždni som však dostala normálny silný menzes opäť, ktorý trvá.
    Je to ok?

    Tiež by som sa chcela opýtať, po akom dlhom čase od užívania antikoncepcie, začne účinkovať a teda môžem mať nechránený styk.

    Ďakujem za odpoveď :-)


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak opäť krvácate od 13. septembra do dnes, sú to viac ako dva týždne. Normálne to určite nie je. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Čo sa týka antikoncepcie, za daných okolností ju určite neužívajte. Vo všeobecnosti sa hormonálna antikoncepcia začína užívať na prvý deň menštruácie a ochrana je okamžitá.