Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie ms

    , Autor: lola555511

    Chcem sa opytat, posledne 4 tyzne boli pre mna dost stresujuce (matura, prijimacky) a menstruacia mi uz meska 18 dni, mala byt 1.6., tehotna - urcite nie, styk nebol. Nikdy sa mi nic taketo nestalo, a na gyn. prehliadke v marci vsetko v poriadku. Chcem sa teda opytat ci mam este pockat na ms alebo uz navstivit lekara, pripadne aky by bol postup v mojom pripade, Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruačný cyklus je výrazne ovplyvňovaný rôznymi faktormi, hlavne stresom. Môže sa stať, že Vám jeden mesiac aj vynechá, ak bol veľmi stresujúci. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade akýchkoľvek nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Predejakulačná tekutina meškanie MS

    , Autor: Martinezssz

    Zdravím , s priateľkou som mal styk. Na začiatku nebol chránený dva alebo tri vsunutia, následne sme nasadili ochranu a pokračovali s ňou. Pri konci sme ju dali dole ale vyvrcholenie nenastalo. Štyri dni na to sme to urobili znova. A menštruáciu mala. Prešiel mesiac a zrazu jej menštruácia mešká 11 dní. Mala tri dni ráno hnedý výtok utrela a celý deň nič. A do teraz ma biely číry včera večer sa objavil žltý. Chcem sa spýtať či je možnosť otehotnieť s predejakulačnej tekutiny keď som sa sprchoval pred tým a ešte aj na wc bol. Priateľka má náznaky MS bolí ju podbrušku , prsia ju boleli , a zmeny nálad. Chcem sa opýtať či je možnosť že je tehotná alebo iba jej meškajú zo stresu. Posledné dni moc nepapá pije kyselkavý čaj , stresuje a je chorá. Vo pred ďakujem za odpoveď…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za týchto okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môže urobiť tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj pri ťažkostiach alebo nejasnostiach by mala navštíviť svojho obvodného gynekológa.

  • Meškanie ms

    , Autor: Miluska09

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia 2 dni. V deň meškania som si urobila test a bol negatívný. Mám krče podbrušku ako pred menštruáciou ale menštruácia nikde. Stala sa mi taká vec že sme navliekali kondóm naopak a potom naprvaili a použili správne ale mali sme pharmatex. Myslíte si , že možne že , som tehotná? Príde menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, meškanie menštruácie dva dni ešte nič neznamená. Podľa opisu sa môže jednať o predmenštruačný syndróm. Za daných okolností si skôr myslím, že tehotná nebudete. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie Ms

    , Autor: Seky

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, menzes mi mešká už 11dni, beriem vitamínové doplnky Lady vita- chcem byť mamou, môže byť dôvod meškania tento? Test som si robila 5 dní dozadu a bol negatívny, nebolia má vôbec prsia, čo vždy bolo pár dní predtým ako som mala dostať ms,, maximálne trochu chrbát v krížovej oblasti,, mala som aj nechránený sex v čase ovulácie, ale to bolo už 3.12, ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Meškanie MS

    , Autor: Orakra

    Dobrý deň, 5.8 som mala menštruacii ktorá trvala 6 dní potom som brala antibiotiká Zinat pretože som mala zápal močových ciest. Ďalšia MS mi prišla 28.8 a taktiež trvala 6 dní no prišla o týždeň skor a bola celkom silná... s partnerom sme mali 12.8 nechránený sex.. a teraz mi menstruacia mešká 2den.. zmeny na sebe nepozorujem žiadne... nie je mi ani nevoľno a nemam žiadne ťažkosti.. môžem byť tehotná alebo to meskanie moze byt spôsobené niečim inym?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zmeny v nepravidelnosti cyklu môžu byť spôsobené aj antibiotikami. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo je teda možné. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si realizujte tehotenský test alebo navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie MS

    , Autor: Dia332

    Dobrý deň , s priateľom mávame prerušovanú sulož s menštruacia mi mešká už 7 deň , okrem bolesti krížov a miernych závratov v hlave nemám žiadne iné príznaky. Testy som si urobila 2 a boli negatívne , je dobre sa objednať radšej k lekárovi ?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia. Tehotenský test si realizujte pri meškaní menštruácie po 14. dňoch. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.