Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
6,557 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Otázka

    , Autor: Tatiana

    Dobry deň pán doktor chcem sa spytat s priatelom sme mali nechránený pohlavný styk najskor vaginalny a neskor analny nakonci analneho styku do mna ejakuloval chcem sa spytat nemohlo to z analneho otvoru nejako preniknúť/stiecť do posvy? A ďalšia otázka je nebude problémom keď sme mali viac kôl vaginalneho sexu po sebe a priateľ sa neosprchoval a nevymočil? Ale keď uzivam antikoncepciu tak vlastne by to ani nevadilo však v oboch prípadoch aj keby to stieklo aj keď sa nevymočil ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pošva a konečník sú oddelené, ak nie je prítomná fistula, z konečníka nepretečie do pošvy. Ak pravidelne užívate hormonálnu antikoncepciu, tehotná nebudete. Infekcia sa z konečníka do pošvy mohla zaviesť, aj keby sa priateľ vymočil, nepomohlo by to. Pri ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a tabletka po

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať už 10 rok beriem antikoncepciu Artiziu. Týždeň pred menštruáciou (14.9) som mala nechránený pohlavný styk, po 3 hodinách som si vzala aj tabletku po Escapelle..21.9 mi prišla menštruácia..moja otázka je či by som mohla byť tehotná?? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie už dlhodobo a pravidelne, nevidím dôvod, prečo ste užili tabletku "po". Menštruácia Vám prišla podľa očakávania, nevidím jediný dôvod domnievať sa, že ste tehotná.
    Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolest brucha a krce

    , Autor:

    Dobry den, moja otazka je dost zvlastna asi, no chcem si byt ista. Okolo obeda som mala normalnu stolicu, o 12 tej na obed som uzila antikoncepciu, v case ako ju beriem a zapila šumivou tabletou magnezium. O jednej ma zacalo boliet brucho a mala som krce ako pred hnackou. Na toaletu som ale nesla. Moze to sposobit znizeny ucinok antikoncepcie, ze by sa nevstrebala tak sko by sa mala aj ked ma neprehnalo, mala som len krce a bolest brucha? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste po užití tablety hormonálnej antikoncepcie nemali hnačku, k zníženiu účinku hormonálnej antikoncepcie nedošlo.

  • Daylette

    , Autor:

    Dobry den,som 4 mesiace po porode uzivam uz druhy mesiac antikoncepciu daylette,teraz mam zelene tabletky “oddychove dni”ked by som mala dostat MS,no ta nikde,neprichadza,zajtra uz mam zacat novy blister,moja otazka znie,je to v potiadku nemat MS a zacat brat dalsie balenie?Moze sa toto stat,pred tehotenstvom som taketo problemy nemala,brala som pravidelne a dlhodobo hak, preto som v strese ci to je ok a cim je to sposobene?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je pomerne časté, že sa krvácanie z vysadenia nemusí dostaviť, alebo je len minimálne alebo že sa dostaví v prvých dňoch užívania nového blistra. Pokračujte v užívaní ďalšieho blistra aj v prípade, že sa krvácanie z vysadenia nedostaví. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • otázka

    , Autor:

    dobrý deň chcem sa opýtať, dneska som brala prvú tabletku z blistra o 19:00 a 1:20 som vracala. mohlo to znížiť účinok antikoncepcie a mám požívať cely mesiac ochranu alebo nie? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste vracali necelých šesť a pol hodiny od užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie a len jednorázovo, nemal by byť znížený účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, najbližších sedem dní používajte pre istotu aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • otázka

    , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa opýtať môžem dostať krvácanie z vysadenia tabletiek aj ak by som bola tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, aj táto možnosť tu je. Nebolo by to však krvácanie v pravom slova zmysle, skôr špinenie. Pri akýchkoľvek pochybnostiach o možnom tehotenstve navštívte Vášho obvodného gynekológa. Hoci je to veľmi málo pravdepodobné, ale nie nemožné, môže dôjsť aj k zlyhaniu aj hormonálnej antikoncepcie.