Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Očkovanie a reakcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň, chcela by som sa informovať je možné absolvovať týždeň po očkovaní u dieťaťa vyšetrenie u očného lekára (oftamologa) . Nie sú tam nejaké obmedzenia?

    A ešte jedna otázka je táto reakcia na očkovanie v poriadku? reakcia po očkovaní na druhý deň- trefu deň, začervenanie s miernym vystúpením (2-2,5 cm) ale nie v mieste vpichu ale pod týmto miestom asi cc2 cm. Na inom mieste myslím svale, ako bol realizovaný vpich. Je táto reakcia v poriadku? Postupne to bledne ale tým sa to ako keby rozlieva a zväčšuje.


    Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! K oftalmológovi môžte ísť, bez problémov. Čo sa týka rekacie pod miestom vpichu, neviem sa k tomu vyjadiť, keďže to nevidím. Či je to len pripuchnuté, či je tam hematóm, či je to kľudné, podráždené. Neviem jednoducho, ako to celkovo vyzerá, kde presne to je - tak neviem, či je to vrámci normy alebo to treba riešiť s pediatrom. S pozdravom doki Katka