Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Spánok 3,5 mesačného bábätka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    takmer od narodenia naša dcérka večer ťažšie zaspáva. Keď aj zaspinká (na prsníku) tak po 30 min je hore s plačom. Po opätovnom zaspinkani (už na rukách) dokáže byt hore v nasledujúcej hodine aj 5x s plačom. Už sme skúsili takmer všetko, skracovať alebo predlžovať bdele okna, kupat v iný čas, zostať po prvom zaspinkani pri nej.. No každý večer sa to deje. Aktuálne ma spanky doobeda 30 min, na obed 2,5h a v podvečer 30min. Bdele okna cca 2h. Kupeme o 19. No niekedy pokým tvrdo zaspinka je aj 21. V noci sa budí 2-3x a je plne dojčená. Ďakujem vopred za akúkoľvek radu.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Nuž a cez deň Vám spí bez problémov? A spí rovnako, ako spí v noci? Nie je cez deň v inej polohe ako v noci? Takéto budenie sa, môže byť spôsobené napr. aj refluxom, pri ktorom niekedy pomôže len vyvýšená poloha a niekedy len čas. Ale môže byť aj hladná a proste potrebovať viac mlieka - ako si priberá? Ako ciká, kaká? Každopádne, ťažko sa hľadá odpoveď na Vašu otázku, keď nemôžem položiť ďalšie otázky, ktoré by mi utvorili celkový obraz o jej režime, dni, správaní sa. Vieme sa viac porozprávať cestou videokonzultácie:
    https://services.bookio.com/oki-doki/widget
    Alebo skúste sama porozmýšľať, či sú rozdiely v dni a noci, aké a len skúšať, či niečo nepomôže. S pozdravom doki Katka