Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Afta

    , Autor: Vanya

    Dobrý deň prosím vás mám
    Dcéru ma 2 mesiace a vytvorila sa jej afta v ústach chcem sa spýtať čo jej na to prosim vás na to pomôže ? A kedy to vie zmiznúť ? A z čoho vlastne afta vzniká ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Keďže to nevidím, neviem sa k tomu vyjadriť. Ešte som sa nestretla s aftou u tak malého dieťaťa. Skôr mávajú deti žabku alebo iné zmeny v pusinke, ale nie afty. Samozrejme na sto percent to vylúčiť nemôžem, ale neviem sa vyjadriť k liečbe, keď nevidím nález. S pozdravom doki Katka

Podobné otázky

  • Fenistil

    , Autor: Vanya

    Dobrý deň prosím vás chcem sa spytat mala bude mať 2 mesiace a dnes nám predpísali fenistil na ukľudnenie keď že sa malej vytvorila v ustočkach afta a boli ju to a stále plače chcem sa opýtať či je fenistil návykovy pre tak malinké bábätko alebo sa jej môže podávať a ako dlho ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Fenistil nie je návykový. Avšak neviem, či je to práve to, čo Vám pomôže na aftu v ústach. Avšak neviem si celkom predstaviť aftu u dvojmesačného dieťaťa. Keďže neviem, čo v tej pusinke naozaj má, neviem Vám poradiť, čo na to dať. Ale, čo sa týka Fenistilu - návykový nie je, na pár dní jej neuškodí, z tohto obavy mať nemusíte. S pozdravom doki Katka