Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Lokálna anestéza

    , Autor: LUBKA2006

    Dobrý deň pán profesor, prosím je možné počas kojenia absolvovať vybratie atypického znamienka v oblasti brucha v lokálnej anestéze bez toho aby som si musela odsávať 24 hod. mlieko? Štandardne sa predsa robia zákroky v LA aj tehotným a mne povedali, že toto je podmienka pri použití Mesocainu alebo Lidocainu. Prosím poradíte mi, syn nechce piť z fľase a nechcem odkladať vybratie podozrivého znamienka, prosím ak sú také látky bezpečné, napíšete mi ktoré?Ďakujem

Podobné otázky

  • rtg

    , Autor: arian

    Dobry vecer.

    Prosim Vas je pravda ze rtg v tehotenstve nieje skodlive? Chystam sa na slovensko a som v 15t.t. a chcela by som si dat urobit cely chrup. Mam na mysli nasadenie celokeramickych koruniek. Avsak pri tomto zakroku budemmusiet viackrat podstupit rtg vysetrenie a bude mi podana anesteza- lokalna. Odporucate mi pockat s tym po porode, alebo by to nemal byt problem. Prave koli vysokej kazivosti zubov pocas predoslej gravidity (popri vybornej hyg.) by som chcela mat zuby v poriadku.

    Vopred dakujem za zodpovedanie otazky. S pozdravom Maria.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    netuším rozsah toho výkonu a možné následky. Ale radšej by som s takto veľkým zásahom počkal po porode. Napriek tomu, že RTG chrupu v tehotnosti nie je nebezpečné a ani lokálna anestéza.

  • zuby

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa Vás opýtať či môžu kazy poškodiť plod? Bola som totiž u zubárky, ktorá mi našla 2 kazy a nechce mi dať lokálne anestetikum. Ja som nemala ešte nikdy robené kazy bez inekcie tak sa strašne bojím. Som v 29 tt tak si myslím že by to mohlo počkať až po pôrode. Čo si myslíte?

  • Odstranenie znamienka - lokálna anestezia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    mam nevus na prsniku, ktory je treba odstranit z preventivnych dovodov ( dyspl. zmeny). Kedy je to, prosím Vás, vhodnejšie v tehotenstve ( som 31 týždni) alebo počas kojenia? Je lokálna anestezia bezpecna pre dieta?
    Dakujem

  • lokálna anestéza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.Zo zdravotných dôvodov si potrebujem dať vybrať materské znamienka.Moja kožná lekárka tvrdí, že preto musím prestať kojiť.Je to pri lokálnej anestéze naozaj nutné?
    Ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň.

  • tehotenstvo a chirurgicky zakrok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, absolvovala som menší chirurgický zákrok v podobe odstránenia výrastkov z kože, kde mi bola aplikovaná injekcia na lokálne umŕtvenie okolia a následne vyrezaný výrastok. žiadne lieky som nebrala. Je možné aby táto injekcia spôsobila poškodenie plodu v začiatkoch tehotenstva, alebo že by tento zákrok neskôr spôsobil potrat?-o tehotenstve som netušila v čase keď som absolvovala zákrok.