Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dieťa natlačené na prednej stene

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Som v 29tt, som dosť chudá 52kg, iba brucho mi narástlo. Placentu mám na prednej brušnej stene, a myslím že aj dieťa je väčšinu času natisnute úplne vpredu. Často sa napína, hlavne pri chôdzi, celé brucho sa mi natiahne, väčšinu času cítim na pravom boku akoby bola väčšia časť tela, myslím že aj hlavičku viem niekedy kde asi má nahmatat, kopance cítim zase veľmi nízko.. neviem si predstaviť ako je tam natlačený, no lahnem si na jeden bok cítim že tam má časť tela, na druhom boku tiež..
    Nemôže nejako škodiť to že je väčšinu času takto vpredu, keď tam mám aj placentu? Že by aj na ňu nejako tlačil? Poradňu mám až o 12 dní, neviem či radšej vopred bežať alebo cítim to čím ďalej tým viac práve preto že rastie a silnie... Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pokiaľ necítite kontrakcie alebo nekrvácate, nie je potrebné navštíviť poradňu, podobné pocity popisuje veľká časť žien. Aj tak sa nedá poloha plodu v maternici nijako ovplyvniť.