Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • 6tt+6 bez akcie srdca

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, podľa poslednej menštruácie (4.11.) by som mala byť v 6tt+6. Bola som už 3x na kontrole (ja som si to nevyžiadala, to bol postup mojej lekárky). 4tt+3 nevidela nič, iba vysokú sliznicu maternice. 5tt+3 gestačný vačok a dnes 6tt+6 žĺtkový vačok plus embryonalny terčík 25mm, ale bez akcie srdca. Plod ale veľkosťou podľa UZV zodpovedá 5tt+6. Povedala, že mám prísť znovu o týždeň, ak to bude bez akcie srdca, tak ma pošle na kyretaz. Nie je to skoro? Dokedy je vhodné čakať na akciu srdca? Ťažkosti nemám žiadne. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite počkajte aspoň 14 dní, nikam sa netreba ponáhľať, a ak by to aj bol zamlčaný potrat, nedávajte si v žiadnom prípade robiť kyretáž, už máme k dispozícii lieky na vyprázdnenie maternice. Operačný výkon je už v súčasnej dobe obsolentný.