Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kedy sa snažiť o bábätko?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chceli by sme sa s manželom snažiť o bábätko. Ja mam však zvýšenú imunológicku reakciu na jeho spermie a on nemá zrovna ideálny spermiogram. I napriek tomu sa nám vždy podarilo otehotnieť, žiaľ som potratila, okrem 1 tehotenstva, z ktorého mame zdrave dieťatko (prirodzene splodene). Ja momentálne beriem lieky aby sa imunita stiahla a on uziva vitamíny, môžme sa snažiť prirodzene. Chcem sa Vás spýtať, v takomto prípade, je dobré snažiť sa i tak každý druhý deň ako sa všeobecne odporúča alebo kvôli imunológii je potrebné sa snažiť až keď mi vyjde pozitívny ovulačný test 2-3 dni po sebe? Vzhľadom k jeho spermiogramu je v poriadku sa snažiť aj 3 dní po sebe? Alebo vzhľadom k diagnózam kedy a ako často sa treba snažiť?Ďakujem vám za radu vopred. Prajem pekne sviatky.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    odporúča sa mať styk čo najčastejšie, avšak ideálne je vtedy, ak na to máte chuť, robenie detí nasilu prináša vážne psychické problémy. Normálne žite a berte odporúčané lieky a tehotenostvo sa dostaví.