Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Rehabilitacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim o radu, ci je bezpecne ist na rehabilitacie. Bola som na ne objednana a vysiel mi pozitivny tehotensky test. Procedury su urcene na vrchnu cast chrbta. Jedna sa o teple obklady, bankovanie a elekriku. Je nieco z toho nebezpecne? Moze to ohrozit tehotenstvo? Mam ich absolvovat v najblizsich dnoch a vcera mi vysiel pozitivny test (meskala mi menstruacia).
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pretože neviem presne procedúry, ktoré Vám plánujú aplikovať, najlepšie bude, ak sa poradíte priamo u fyzioterapeuta. Masáže, obklady sú určite bezpečné, ale elektroliečbu treba skonzultovať

Podobné otázky

  • Rehabilitacia laserom alebo cervenym svetlom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer mam na vas otazku mala som zlomenu ruku nad zapestím a naordinovali mi od pondelka rehabilitacie laserom a cervenym svetlom na miesto kde to bolo zlomene od bruska je to dalej informovaka som sa u lekarky ze to nie je skodlive pre tehotenstvo ze vsetky rehabilitacne procedury su lokalne a posobí to priamo iba na prilozene miestono ja napriek tomu mam stoho obavu lebo na internete ked citam o laseri neodporucaju to tehotnym. Poprosim vas odborny pohlad na danu otazku a velmi pekne dakujem vopred za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    červené svetlo pôsobí naozaj iba lokálne a určite je bezpečné, čo sa týka laseru, neviem presne o aký typ ide, a v literatúre som nenašiel relevatné dáta o jeho vplyve na graviditu.