Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Hojenie rany po nástrihu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor,
    znova sa obraciam na Vás s prosbou o pomoc. Moje problémy začali hneď po pôrode, keď som asi na 3. deň dostala hnačky ( neskôr zo sterv zistená E.Coli), keďže od pôrodu mám zároveň problém udržať stolicu, rana po nástrihu sa mi infikovala a vytvoril sa mi v nej zápal. Ten sa liečil lokálne + ATB Amoxiclav, včera po vyše týždni som bola na kontorole na gynekologii a vraveli mi, že jazva sa hojí pekne, že nemusím chodiť na Ďalšie vyšetrenia k nim ale rovno až ku svojej gynekologičke po šestonedelí. Dnes som ale kvôli konečníku bola na kontrole u chirurga, ten pri prehliadke vravel, že zvnútra mám stehy na hrdzi tiež uvoľnené a rana sa mi hojí sekundárne a je tam prítomný stále opuch a čudoval sa, prečo mi na to už nič nedali ale nechali tak, doporučil to minimálne sledovať gynekológom. Chcem sa teda opýtať, je ešte niečo čo by som si na to mala dávať alebo jednoducho čakať a vydržať, kým sa rana a opuch konečne zhojí sama? Čo sa týka konečníka, s tým mi pán doktor tiež veľmi nepomohol, poslal ma akurát na MR, na ktoré budem zrejme dlho čakať a vravel, že ultrazvuk vnútri konečníka bude mať význam robiť najskôr o 6 mesiacov, dovtedy vraj mám čakať a uvidí sa, či sa to začne upravovať alebo tam bude niečo poškodené, nevedel mi povedať ani čo to je problém s inerváciou alebo tam môže byť natrhnutý aj nejaký sval, jednoducho s tým vraj teraz nevieme nič robiť.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak ste v dosahu Bratislavy (podľa odporučení ktoré Vám dali mám podozrenie na konkrétnu pôrodnicu, máme od nich viac takýchto nedoriešených prípadov), prihláste sa ku mne do poradne - pozriem sa na to. V poradni budem budúci utorok 30.7. dovtedy si kúpte Rosalgin a oplachujte si hrádzu týmto roztokom. Ak by sa stav zhoršil, môžete nás navštíviť cestou CP, kolegovia sa na to pozrú.