Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,941 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kojenie a seknutie v krížoch

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň pan doktor..:-)
    Som dojciaca matka po cisarskom reze prepadnuta pupocna snura a maly ma teraz 4 mesiace tak ze 4 mesiace po porode.Mam na vas 2 otazky.
    1,Uz druhy mesiac zviknem mat bolesti tak 3-4 dni ako na menstruaciu a uz normalne citim ze uz dostanem a nic brucho ma boli aj krize a nic ale teraz naposledy utorok som mala silne bolesti na menstruaciu ale nic na piatok ma to preslo ale krize ma stale bolia.Viem ze ked zena koji tak menstuacia je nepravidelna ale preco ma potom tak boli brucho na menstruaciu to by znamenalo ze uz by som to mala hoci kedy dostat?
    2,Piatok ma ako zacalo pobolievat krize tak uz na sobotu ma tak bolelo vecer ze som nevedela z postele stat seklo ma v krizoch a ked kojim tak nemozem ani lieky ani fastungelom natriet ako som citala lebo vela liekov je tak ze dojciace matky nemozu,jedine manzel kupil konsku mast lebo toto mu odporucili v lekarni tak stým si to natieram ale nic moc ...taky cas co mozem brat alebo ako postupovat lebo keby som isla na pohotovost urcite by mi dali infuzie alebo injekciu ale sa bojim ze potom by som musela prestat kojit a ja by som chcela kojit dalej ...tak ze ako postupovat v takom pripade.
    Dakujem za skoru odpoved..:-)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bolesti zrejme súvisia s hormonálnymi zmenami, možu sa v maternici tvoriť prostaglandíny, ale nedojde ku krvácaniu, nič to neznamená.
    Fastun gel možete, účinkuje lokálne a vstrebáva sa iba nepatrne. možete si dať aj ibuprofen, pri kojení to nevadí.