Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,530 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolestive prsia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den.potrebovala by som poradit.mam problemy so zapalom mechura a ako prevenciu som zacala brat tabletky urosept.beriem ich uz asi 2 mesiace a asi pred mesiacom ma zacali dost bolie oba prsniky.este mam aj problem s nepravidelnou menstruaciou a tak som bola u zenskej ci niesom tehotna,ale povedala mi ze tam tehotenstvo nevidi.tak sa chcem popytat,ci mozem mat tie bolesti aj z tych tabletiek,lebo v prilozenom letaku neboli uvedene ziadne neziaduce ucinky.vopred pekne dakujem

Podobné otázky

  • pozitívne tehotenské testy, lekár vylúčil tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    minulý týždeň som si robila 2 x tehotenský test a oba vyšli pozitívne. Na druhý deň mi gynekológ urobil vyšetrenie + sono a tehotenstvo vylúčil a taktiež aj mimomaternicové tehotenstvo. Poslednú menštuáciu som mala 11.10.2010, vtedy mi začala. Lekár mi predpísal nejaký vaginálny krém, nakoľko som mala výtok, tento krém som používala po dobu 3 dní a pichol mi injekciu, vraj na to, aby sa mi dostavila menštruácia.
    Dnes je tomu týždeň, čo som bola u lekára, menštruácia sa nedostavila, výtok naďalej pokračuje, mám bolestivé prsia, trošku také naliate a tvrdšie a robila som si ďalší tehotenský test a opäť vyšiel pozitívne.
    Viete mi prosím Vás poradiť, čo sa asi deje, lebo z môjho gynekológa už mám nervy a podľa toho, čo som o ňom počula, nie je vôbec dobrý.
    Keďže som potrebovala vyšetrenie čo najrýchlejšie, tak som sa k nemu zaevidovala.

    prosím Vás, napíšte mi odpoveď mailom. ĎAKUJEM

    ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď.

  • Neistota

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    v septembri som prisla o dietatko v deviatom tyzdni, bol to MA. Teraz som zase tehotna, a prezivam kazdy den hrozny strach, ci je moje dieta v poriadku. Nemam nevolnosti ani ziadne ine priznaky. Akurat som mala niekolko dni citlive a bolestivé prsia, ale aj to teraz prestalo. Strasne sa boijim ze sa zopakuje to čo naposledy. Neviete mi poradiť, viem že je to hlupa otázka, ale ako môžem vedieť či je dieťatko ešte živé?
    Ďakujem, Jana

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    stav plodu na začiatku tehotnosti nemožeme nijako monitorovbať ani ovplyvniť, oplatí sa stresovať iba nad vecmi, ktoré možeme ovplyvniť.
    Preto sa nestresujte, musíte to nechať na prírodu, ako to dopadne.

  • pochybnosti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Moja situacia je takato: Zaciatkom januara som vysadila antikoncepciu,pokusame sa s partnerom o druhe dieta.Mysela som si ze uz som v tom,pretoze som mala bolestive prsia(nikdy predtym ma neboleli!), mala som dost husty a hnedkasty vytok a obcas ma pobolievalo v podbrusku. No menzes sa aj tak dostavil.Poslednu menstruaciu som mala 4.2. no bola slabsia ako zvyčajne,dokonca prerusovana-jeden den som mala,nadruhy nic,na dalsi sa znova dostavilo krvacanie.... Je moznost ze som tehotna aj ked som mala menstruaciu?
    Za skoru odpoved vopred dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno je to možné, spravte si tehotenský test, dostanete ho v každej lekárni, ak bude pozitívny navštívte gynkeologa. Ak bude negatívny, počkajte na ďalšiu menštruáciu.

  • Menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den! V com je problem, ak dva dni pred MS spinim,potom je silne krvacanie,casto az vo velkych zrazeninach a dva dni znovu hnede spinenie.Zaroven bolestive prsia,podbrusko a spodok chrbta. Dakujem za odpoved Som rada,ze je takato stranka,pretoze niektori gyn. nemaju cas pocuvat.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bolo by vhodné vyšetrenie ultrazvukom, krvácanie v kusoch nie je úplne normálne. Ak neplánujete dieťa, vhodné je nasadiť antikoncepciu na úpravu cyklu.

  • zapálené prsia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    uz 3.deň mam veľmi bolestivé prsia, urobili sa mi tam tak tvrdé hrče, už si ich ale nevládzem vymasírovať, lebo to neskutočne bolí. Večer som si ich nakrémovala octanovou masťou, ale neviem, ci môžem dať malej to odsaté mliečko, a tie hrčky este ostali, co by ste mi poradili, aby tie hrče zmizli

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pomáhajú poklopové masáže a obklady zo studeného tvarohu. Ak by ste dostala horúčku a začervenanie miest, je potreba navštíviť lekára.