Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • zaciatky,,,

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, pan doktor, menzes mi meska jeden den a mam potvrdene tehotenstvo tehotenskym testom doma. Vyzera to na 4 tyzden, zaciatok piateho tyzdna. Troska nas to s manzelom zaskocilo,a le nevadi. Chcela by som s alen opytat- je v poriadku, ze este nemam ziadne symptomy? Nic- ziadne caste mocenie, unava normalne ako predtym, prsia nemam vobec citlive, ziadne zmeny. Nic ma neboli, ziadne chute, nechute. Je to v poriadku, je este skoro na symptomy?
    Este co ma trapi, kedze som otehotnela s antikoncepciou Nuvaring , tak som to netusila...ze sa to stalo...a tak som fajcila cca 7 cigariet denne. V momente ako som si dnes spravila test a je pozitivny s tym koncim. Prosim, uteste ma, ze sa nemohlo nic stat. Nikdy by som si to neodpustila. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    niekto nemá žiadne príznaky po celý prvý trimester. Ak máte iba pozitivíny test, stále ešte je riziko potratu cca. 45%.
    Fajčenie na začiatku tehotnosti nie je až tak rizikové ako v neskorších štádiách. Som prekvapený, že Nuvaring zlyhal, je to pomerne bezpečná antikoncepcia.
    Riziká poškodenia plodu nemáte vyššie oproti bežnej populácii.