Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mykóza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 22 týždni tehotnosti a lekár mi zistil mykózu. predpísal mi MYCOMAX( mám užiť dve tabletky v rozpätí asi 5 dní).. chcem sa len opýtať, čo som sa jeho zabudla a to : ako je to s pohlavným životom pri užívaní takéhoto lieku alebo aj pri mykóze celkovo? máme s manželom abstinovať, alebo si pri dodržaní maximálnej hygieny môžeme raz za čas dopriať milovanie? (manžel momentálne chodí na týždňovky, takže máme menej frekventovaný sexuálny život..) Ďakujem za váš čas..

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mycomax je v tehotnosti kontraindikovaný a som veľmi prekvapený, že prečo Vám nedal lokálne čípky, ktoré sú bezpečné.
    Takže kúpte si gynopevaryl masť alebo čípky, preliečte sa, a mycomax neužívajte.
    Vyhnite sa na týždeň vaginálnemu styku.

Podobné otázky

  • Začervenanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Problém sa týka môjho priateľa, dúfam že nám poradíte. Druhý krát sa stalo že po večernom styku mu na ďalšie ráno zacervenal miesok, semenníky.,svrbí ho to. Trvá natom že to má odomna. Ale ja nemám žiadne zdravotné problémy, ani výtok ani svrbenie pálenie,dodržiavam intímnu hygienu pravidelne. Mohli by ste nám poradiť od coho to môže mať a čo to vlastne je (mykóza)? Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    rád by som Vám poradil, ale naozaj netuším o čo by mohlo ísť, hlavne ak je nález na miešku, a nie na penise, tak to nevyzerá ako pohlavne prenosná infekcia.
    Je potrebné kontaktovať urológa.

  • Krvavý výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p. dr. ,
    chcela by som sa vás opýtať že prednedávnom som začala pociťovať mierne štípanie pri a po pohlavnom styku a tiež to cítim aj mimo tohto iba bežne cez deň a niekedy aj pri moceni. Zbadala som aj väčšie množstvo vytoku a divnú konzistenciu je ako keby taký slizovy az taký ťahavý neviem ako by som to presnejšie podpísala niekedy je obyčajný biely občas ma ale slabo zltkastu farbu a dnes sa mi objavila vo výtoku aj krv. Menštruáciu však mám dostať az o 12 dni ak som si správne vyratala aj ovulacia mi už skončila. Dotoho všetkého aj kojím (9mesacne dieťa) ale menštruáciu už mám normálne pravidelnú hneď po šestonedelí mi začala teda nedávno mi vynechala na 2 mesiace ale odvtedy som ju už znova mala. Nehnevajte sa že píšem tak chaoticky, mohli by ste mi poradiť čo by to mohlo byt ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tieto príznaky označujeme ako vaginálny dyskomfort, u Vás je komplikovaný aj tým, že dojčíte, čo so sebou nesie určité hormonálne zmeny a ich vplyv na sliznicu pošvy.
    Najpravdepodobnejšia je mykóza, preto by som odporučil antimykotický krém a stav by sa mal zlepšiť.

  • bolest

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pán doktor.
    ja by som sa chcela opýtať na niečo,keď mám pohlavný styk tak ma vagína bolí, štípe no ale potom už nie.... z čoho može byt tá bolesť? može to byť mykoza? niekedy si davam aj detský púder nato...
    Ďakujem za odpoved

  • krvavy vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den.som 9 tyz.po porode a este stale sa mi objavuje vytok.nie stale ani nie rovnaky.niekedy je zlty a inokedy krvavy.podla mna to nieje normalne.na kontrole po sestonedielke mi dr.povedal,ze je vsetko ok ,len som este trosku spinila,ale odvtedy je to skoro pravidelne.neboli mi robene ziadne stery ani ine testy. mam obavu ci to nieje nejaky zapal alebo mykoza ci nieco podobne.prosim vas poradte mi co s tym mam robit.nemam ani bolesti ani ma nic nesvrbi.dakujem za odpoved

  • svrbenie v oblasti konečníka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý dň.chcem sa spýtať.už dlhšie mám problém zo svrbením v oblasti konečníka(nie su to mrle,ani hlísty).začne ma tam štípať a potom ma to svrbí.horšie je to v noci.môj praktický lekár miesto vyšetrenia ma poslal na gynekológiu a na kožné.na kožnom som bola a doktorka mi predpísala lieky na alergiu,lenže ja som zistila že som tehotná a lieky sa v tehotenstve nemajú brať.teraz počas tehotenstva sa to zhoršuje,už sa na to budím aj v noci.teraz má kožná dovolenku.pomôže mi gynekológ?dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí aké lieky beriete, niektoré sú v tehotnosti povolené. Možete skúsiť kúpiť si canesten vaginálny krém a natierať si ním konečník a okolie vždy večer po kúpeli, mykoza može postihnúť aj konečník.