Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mycoplazmy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan profesor, chcem sa opytat na prenos mycomplazmy. Ja aj partner sme mali v juli negativne vysledky. Asi pol roka sa neviem zbavit e colli, pocas uzivani ATB bol vysledok negativny po dalsich troch tyzdnoch pozitivny no pridruzila sa aj mycoplazma. No a pochybnosti su na svete. Viete mi to nejako oddovodnit? Prezrela som celu kartu a nikdy v minulosti som nemala problem s mycoplazmou a ani e colli. Moje pohlavny zivot sa zmenil len v tom, ze mam uz skoto rokk noveho partnera. A kedze riesime IVF, bez preliecenia a negativnych vysledkov sa nepohneme dalej. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    E. colli je úplne normálnou súčasťou pošvovej flory a nerobí žiadne problémy, nemá sa liečiť. Podávané antibiotiká rozbijú imunitu pošvy a spôsobia premnoženie všetkého možného, čo tam mohlo byť v malom množstve.
    Je chyba takéto podávanie antibiotík, pretože však niektoré IVF trvajú na liečbe mycoplazmy, zrejme Vám dajú ďalšie ATB. Určite si nedajte potom robit kultiváciu a dávajte si dlhodobo probiotiká aby ste napravila škody spôsobené antibiotickou liečbou.