Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Krvácanie 2,5 týždna po Misoprostole

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p.doktor. V prvom rade sa Vám chcem poďakovať, pred necelými 3 mi týždňami so Vás stretla v Ružinove, potratila som, nechcela som ist na kyrer lebo som ho v minulosti absolvovala 3x a mala Ashermana a vy ste boli neuveriteľne milý, povzbudivý a empatický. Presne to som v tú chvíľu potrebovala a za to Vám ďakujem.

    Obraciam sa na Vás s otázkou- po poslednej dávke (3tej 400 mg Misoprostolu) mi bolo povedané, že 2 týždne môžem ešte krvácať alebo špiniť. Špinila som sem tam viac/ menej. Dnes je 2,5 týždňa a ja som začala viac krvácať. Neviem či to môže byť menštruácia, neviem či to je alebo nie je nebezpečné. Moja lekárka ma dovolenku až do 2.7. Ale stihla mi spraviť ešte HCG a kleslo zo 490 na 220 takze klesalo.
    Na poslednom ultrazvuku este v Ruzinove som ešte mala dutinu dilatovanú do 16 mm a povedali mi, že to vyjde buď po tretej davke alebo po menstruacii za 4-6 tyzdnov ale teda uplynulo od toho 2,5 tyzdna len a ja trochu viac krvácam.
    Bolesti nemam, ani zapachajuci vytok.

    Keď doktorka odchádzala povedala, že ak budem veľmi krvácať mám íst do Ružinova. Neviem ale posúdiť či toto je veľmi, alebo či sa moze jednať o už menstruáciu.

    Nechcem robiť zbytočne nejakú paniku a ísť do Ružinova ak na to nie je vyslovene nejaký dôvod.

    Ďakujem veľmi za názor

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    môže sa jednať ešte o dočisťovanie, vo Vašom prípade ak máte už takto poranenú maternicu opakovanými kyretážami to môže byť zdlhavejšie. Ideálne by bolo vyšetrenie, myslím, že bude stačiť po tom 2.7.
    Ak by sa stav zhoršil, prídite k nám do Ružinova.