Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bábätko otočené dole hlavou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor som v 24+1 TT. Moje druhé tehotenstvo. Malý je od 18 týždňa otočený dole hlavou. Dnes na poradni sa pánovi doktorovi len ťažko dala namerat hlavička že je veľmi nízko. Robil aj meranie od spodu ultrazvukom že krčok je dostatočne dlhý 4 cm nezrely a pevný bez vezikulacie. Pán doktor mi dal kontrolu o 3 týždne s tým že môžem normálne fungovať. Bral mi ešte aj výter na kultiváciu či náhodou nieje zápal. Beriem iba magnézium. (Prvé tehotenstvo som mala rizikové od 16 TT tak isto kôli skracovaniu krčka domáci kludovy režim a vyložené nohy - úspesne som to dotiahla do 38 TT. ). Moja otázka znie či je možné normálne fungovať až do termínu pôrodu samozrejme v malom setriacom režime keď je malý tak nízko hlavičkou. Poprípade nejaké rady ako podporiť to aby som na nezačala otvarat. Pomôžu aj vaginálne probiotiká ? Mám vitagyn C. Som trošku zas z toho vystrašená lebo pri mojej malej sa ťažko dodrziava kludovy rezim. Ďakujem za radu ❤️

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nález na krčku je normálny a riziko potratu nemáte vyššie ako ostatná populácia, nie sú vôbec potrebné žiadne opatrenia. Dokonca ste prvé dieťa rodili v termíne, čo je tiež dobré znamenie.