Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,834 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Meškanie

    , Autor: Domcik111

    Dobrý večer prajem. Pán doktor potrebovala by som poradiť. Dňa 19.1 som užila tabletku po (tri dni po menštruácii) Styk bol chránený ale ku koncu som mala pocit že časť ejakulatu sa dostala aj do mňa, preto som tabletku užila. Päť dní na to prišiel tmavý výrok a neskôr krvácanie ktoré trvalo dva dni. Dnes je to ôsmy deň čo mi meškajú, robila som si testy 4 a boli negatívne, dnes mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu, pred tým mi však robila sono. Keď som sa spýtala čo tabletka zabrala povedala áno, znamená to teda na isto že nie som tehotná? Môžem byť pokojná? Ďakujem vopred

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tehotná nie ste, ale vďaka tablete máte kompletne rozhádzaný cyklus a bude istú dobu trvať než sa to upraví. Dajte si predpísať normálnu hormonálnu antikoncpeciu.

Podobné otázky

  • Meškanie 12345

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň
    Moja partnerka má 16 rokov a začali sme mať sexuálny styk. Týždeň pred menštruáciou sme mali pohlavný styk pri ktorom sa nám praskol prezervatýv ktorý nemal v sebe obsah spermatu iba mojích mužských sekrétov.Moja priateľka nedostala menštruáciu už týždeň a robyla si testy plosnosti od druhého dňa meškania a testy sú stále negatývné . už je to týždeň a nevieme čo sa deje . je možné že je tehotná ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tehotnosť je málo pravdepodobná, nech si priateľka zopakuje test s odstupom týžňa a navštívi gynekológa, vhodná je aj hormonálna antikoncepcia.

  • meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, rada by so sa opýtala v 14-ske som dostala prvú menštruáciu ale ako prišla dalšia tak od tedy ju mam nepravidelnú doktorka ma liečila najprv antikoncepciou Diane po roku mi ju zmenila na Triqvilar ten som mala 20 . stých rokov cele tie roky mi robila aj testy a krv vravela mi že mam veľa mužských hormonov .Pol roka som mala pauzu že skúsi ci tie lieky zabrali len že nezabrali cele to obdobie som bola bez menštruácie .od 21 mi nasadila Duphaston že to ma upravovať menštruáciu .Vydala som sa a chceme potomok len že sa nám to nedarí a aj teraz ju mam nepravidelnú poslednú, ktorú som mala 5-dnovú tak ta bola 10.9.2010 a potom dlho nic.Napokon som ešte dostala jednu a ta bola teraz 25.03.2011 a ta trvala necelý deň . Otázka je upraví sa mi to niekedy lebo chceli by sme potomka cim skor aj keď viem že to tak rýchlo nebude vopred ďakujem za odpoveď.

  • nepríjemné chĺpky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Mám takýto problém. Mám chĺpky okolo bradaviek. Sú dosť dlhé a tmavé. Esteticky mi to nie je príjemné. Partnerovi to síce neprekáža, ale mne samej je to dosť nepríjemné, necítim sa žensky. Keď ich ostrihám, tak aj tak po nejakom čase dorastú. chcela by som vedieť, či existujú aj nejaké iné prostriedky na ich trvalé odstránenie okrem lasera. Napr. nejaké maste, či lieky. Ak áno, mohli by ste mi nejaké odporučiť? A ešte by som sa chcela spýtať, či tento problém nemôže mať vplyv na časté meškanie menštruácie. Niekedy sa mi stane, že mi mešká aj vyše dvoch mesiacov.
    Ďakujem za rady.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: abrahamova

    Dobrý večer pán doktor. Chcela by som sa spýtať poslednú menštruáciu som mala 18. majá to som mala 5 dní potom dva dni nič a potom som mala znova také 4 dni. Chcela by som sa spýtať teraz mi menštuácia mešká 4 dni už medzi tým som mala pohlavný styk nechárnený chcem vedieť aká je pravdepodobnosť otehotnenia.
    Ďakujem

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    pred mesiacom som mala veľmi slabú menštruáciu asi tri dni, babytest vyšiel pozitívny. Potom sa mi po pohlavnom styku spustilo silnejšie krvácanie a potom bol babytest negatívny. Teraz mi mešká menzes 10 dní a babytest je negatívny. Momentálne sa ešte aj liečim na kvasinky.Gynekologička mi nevzala ani krv ani mi nepichla injekciu na vyvolanie mensštruácie.Povedala, že ešte počkáme.Ale neviem dokedy. Neviem ako dlho mám ešte čakať.A čo mám vôbec ďalej robiť.
    Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je pravdepodobné, že ste tehotná bola a tehotnosť zahynula, to je veľmi časté. Menštruáciu dostanete do 6 týždňov. Pre istotu si zopakujte test, či ste neotehotnela znovu.