Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pozitívny tehotenský test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň, pred par týždňami mi vyšiel pozitívny tehotenský test bola som odcestovana v zahraničí tam mi povedali ze na sone nic nevidia. Sama si to neviem vysvetlit. Mohlo ist o mimomaternicove tehotenstvo alebo o cysty na vaječníkoch nakoľko uz som raz na cysta v priebehu tohto roka bola operovana. Je možné ze by mi z jednej tejto možnosti ukázal pozitívny test ? A samé sa to vstrebalo v priebehu par týždňov bud jedno alebo druhé ze by na sone nic nebolo zaznamenané ? Ďakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak ste mali správne urobený tehotenský test, boli ste tehotná. Zopakujte si test, ak je pozitívny, musí sa pátrať po tehotnosti, môže to byť mimomaternicová gravidita, alebo neprosperujúca vnútromaternicová gravidita. Určite to však je potrebné dotiahnuť. Je možné, že test bude negatívny, až 40% tehotností skončí ako včasný potrat, veľkú časť ženy ani nezaznamenajú.