Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Streptococus aganciale

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň bol mi zistený s kultivácie streptokok a candida niesom tehotná ale mám neskutočne bolesti pálenie svrbenie každý jeden mesiac sa objaví iná baktéria prv ecoli potom enterococus feacalis a teraz tieto Brala.som veľa lokálnych antibiotíckych capikou maste výplachy a nič nepomáha teraz mám zas toto zo steru inak všetko negatívne europlazmy mykoplazmy aj ostatné stery ..predpisal.mi ampicilinovo nystatinove robené čipky mám ich užívať čítam že sa to nelieci ale naozaj mám problém a ktym príznakom aj žlto zelený výtok masívne dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    osobne si myslím, že za problémom je kandida a nie streptokok. Asi máte úplne rozbitú imunitu pošvy opakovanými liečbami. Pálenie nemusí ani súvisieť s infekciou ale môže to byť už následok opakovaných podávaní rôznych preparátov.
    Skúste si preliečiť mykozu mas%ťou Jenamazol aspoň 14 dní, potom si dajte probiotické prípravky do pošvy dlhodobo.

Podobné otázky

  • Baktérie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň mám vyše roka stále baktérie ecoli esterococus feacalis candida streptococus aganciale vybrala som asi 10antibiotik vždy sa objaví na kontrolnom vytere iná..chcem sa sa opýtať môžu tieto baktérie spôsobovať bolesť v pošve a želatínový výtok mám ho veľmi veľa ..ostatné stery sú v poriadku na europlazmy mykoplazmy aj ster z krčka maternice..alebo môžu byť tie problémy kvôli narušenej mikloflore?sú také príznaky pálenie bolest a želatínový výtok alebo čo mi to môže spôsobovať ďakujem naozaj neviem kde mám ísť imunitu mám v poriadku

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím, že už Vám tie antibiotiká kompletne rozbili mikrobiálne osídlenie pošvy.
    Kúpte si vaginálne probiotiká a dlhodobo (minimálne pol roka) ich užívajte, a nedávajte si žiadne antibiotiká a hlavne nech Vám nikto nenaberá kultiváciu pošvy, väčšina baktérii je normálna súčasť pošvového osídlenia. Snáď sa to napraví.