Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Metritis chron.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, veľmi rada by som vedela aj Váš názor na môj problé. Mám 35rokov a tri pôrody. Rok po treťom pôrode som mala zápal maternice a odvtedy to mávam dosť často. Naposledy som bola u dr. v decembri dal mi Macmiror tabl. aj na vkladanie. Menzes som dostala tri dni skôr a predtým som mala aj krvavý výtok./ciklus mám pravidelný 28dní/ Teraz to bolo na 25deň. Potom sa mi uľavilo ale necítila som sa ešte fit. 1.1. som dostala bolesti ako pôrodné, ale našťastie prešli a aj ma trhalo v pravom prsníku. Doktor mi dal ďalšie atb. Augmentin, zobral citol. aj kultiv. Dnes som bola na sone výsledok: uterus 90x48mm,endometrium 10mm, Ľ ov.-30x15mm folikulárne, P ov.-34x22 s CL o priemeru 19mm, bez voľnej tekutiny.
    Mama mala rakovinu maternice. Dr. na sone povedal že je to normálny nález nato že som mala tri pôrody, ale mňa to stále bolí,keď dal do mňa tú sondu a pohol tým dosť to bolelo. A bolievaja ma povečšine pravý vaječník.
    Prosím Vás o Váš názor na ďalšiu liečbu. Vopred Vás veľmi pekne ďakujem za čas a prajem všetko dobré v Novom roku.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme naozaj máte zápal krčka alebo tela matenrice, potrebná je dlhodobá liečba kombináciou antibiotík (najlepšie Ciprofloxacín + Klarytromycín + Metronidazol), a indometacínové čípky.