Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • neustále zápaly pošvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Už zopár rokov ma trápia problémy s neustálymi zápalmi pošvy. V polovici tohto roka som zmenila aj gynekologa, lebo ma skoro nikdy nevyšetril a dal mi len lieky proti kvasinkám. Totiž už od puberty ( teraz mám 28 rokov) mám výtok, niekedy biely, niekedy žltý a občas mám pocit že je tak trochu do zelena. Pritom štípanie pociťujem len minimálne alebo vôbec. Signálom, že zase niesom v poriadku je len styk s partnerom, ked ma to bolí, viem, že niečo nieje v poriadku a idem k dr. Sexuálne žijem len asi 2,5 roka a z toho asi v 90% percentách ma to bolelo. Beriem antikoncepciu Maitalon asi 3 mesiace, predtým som brala 2 roky Regulon.Moj nový lekár ma hned pri prvej návšteve vyšetril a povedal, že mám zápal a dal mi Polygynax.Lenže aj ked sa vyliečim, zápal je za pár týždnov späť. Raz mi dokonca prešiel aj na močové cesty a musela som brať antibiotiká Suprax.Ked mi nový lekár urobí kultiváciu, výsledky su negatívne. Tak z čoho ten zápal potom mám? Už som z toho zúfala, pretože ani sex.život si vobec nevychutnám a je to len utrpenie. Počuvla som všetky rady mojho nového lekára, prestala som sa holiť, na umývanie používam len čistu vodu, predtým som mala Saforelle, ale nič mi nepomáha. Mohli by ste mi niečo poradiť?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kúpte si lactovag a dlhodobo ho užívajte, zlepší imunitu pošvy a zníži riziko návratu infekcie. Pred tým je potrebná dlhodobá liečba, aspoň 14 dní vaginálnym krémom canesten. NOste bavlnení spodné prádlo, nejdzte sladké a používajte intímne mydlá.